MINISTRI GRČEVITO BRANE KRSTIČEVIĆA: / 'Ne vidim u čemu je odgovornost... Jedno je mail, a drugo službena korespondencija'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministri u Vladi ne vide odgovornost Damira Krstičevića u nabavi vojnih zrakoplova, a neki od njih štoviše na zanimljiv način pojašnjavaju razliku između 'e-maila' i 'službene korespondencije'

15.1.2019.
12:23
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je izjavio kako je cijeli postupak natječaja nabave izraelskih borbenih aviona vođen transparentno i da ne vidi odgovornost ministra obrane Damira Krstičevića.

"Kao što ste jučer čuli na sjednicama Vijeća za obranu i Vlade, postupak i cijeli procesi natječaja vođeni su transparentno i vrlo odgovorno. Cijeli tim ljudi koji su radili na tome u Ministarstvu obrane i šire, radio je sukladno s pravilima i ne vidim uopće u čemu je tu odgovornost ministra Krstičevića", rekao je Marić novinarima uoči sastanka koalicijskih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUŠTE BIJESNE REAKCIJE NA MAIL O VOJNIM AVONIMA: /

'Ovo je kraj, cijeli državni vrh mora otići. Osramotili su nas'

Image
PLJUŠTE BIJESNE REAKCIJE NA MAIL O VOJNIM AVONIMA: /

'Ovo je kraj, cijeli državni vrh mora otići. Osramotili su nas'

Mail i službena korespondencija

Na ista pitanja odgovarao je i ministar uprave Lovro Kuščević koji također stoji uz svog kolegu Krstičevića i ističe transparentnost cijelog postupka nabave aviona.

Odgovarajući na pitanje novinara je li moguće da ministar obrane Damir Krstičević nije imao saznanja o e-mailu iz prosinca 2017. godine, u kojem veleposlanstvo SAD-a upozorava MORH da Izrael nije dobio odobrenje za prodaju zrakoplova F-16 Barak, Kuščević je izjavio kako je "jedno mail, a drugo službena korespondencija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno je dokumentacija koju smo dobili od izraelske Vlade, temeljem nje se nastavio postupak", dodao je Kuščević.

'Neki dokumenti nisu dostupni javnosti'

"Izrael se obvezao da će dostaviti suglasnost SAD-a, no to nije napravio i Vlada je odlučila onako kako treba, poništila je javnu nabavu", kazao je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako to da javnost još uvijek nije vidjela službene dokumente Izraela, Kuščević je novinarima odgovorio kako neki dokumenti nisu dostupni javnosti, odnosno da su klasificirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo