most i dalje traži opoziv / Ministri ni u Metkoviću nisu mogli pobjeći od 'vrućih tema': Uvjereni su - Kujundžić će zadržati fotelju

I ove godine Metković je pun političara, čak osmero ministara i brojni saborski zastupnici

10.8.2019.
19:02
VOYO logo

Vesla i lađe političari prepuštaju onima koji za to godinama treniraju. No, dok odmaraju ne mogu pobjeći od vrućih tema. Ministra Kujundžića u Dolini Neretve nije bilo, dok se čeka što će biti sa zahtjevom za njegov opoziv, kolege mu čvrsto čuvaju leđa.  

''Ministar Kujundžić je moj prijatelj i kolega, mi smo u istoj izbornoj jedinici i što se tiče mene ima podršku'', Damir Krstičević (HDZ), ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maraton lađa pratili su i svi novi ministri. Nadaju se da će njihova imena biti posljednje promjene u ovoj Vladi. 

''Premijer odlučuje kome daje povjerenje, ja podržavam sve moje kolege u Vladi'', kazala je Marija Vučković (HDZ), ministrica poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Političari okupirali Metković: Pogledajte tko je sve došao na 22.Maraton lađa

Image

Političari okupirali Metković: Pogledajte tko je sve došao na 22.Maraton lađa

Mario Banožić (HDZ), ministar državne imovine vjeruje da će 
ministar Kujundžić ostati u Vladi do kraja mandata. No, Mostovci ostaju pri svom. Prije 20-ak dana predali su zahtjev za opozivom Milana Kujundžića, od predsjednice su tražili sazivanje izvanredne sjednice Sabora, a u početkom idućeg tjedna tražit će pomoć Ustavnog suda.

''Ako već predsjednica nije položila ovaj test političke vjerodostojnosti, očekujemo da Ustavni sud čuva ustav RH'', kazao je Nikola Grmoja, politički tajnik MOST-a, i dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Predsjednica ne želi sazvati izvanrednu sjednicu, to je njena politička odluka, ali predsjednik Ustavnog suda se ne bi trebao vaditi na to oni moraju odgovoriti na našu zamolbu.''

Ministar uprave smatra da nema potrebe za prekidanjem ljetnog odmora saborskih zastupnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kolega Kujundžić dobro radi svoj posao, taj pretjerani pravni formalizam nema potrebe, tražiti zasjedanje kad Sabor ne zasjeda. U konačnici za desetak dana Sabor opet zasjeda'', kazao je Ivan Malenica (HDZ), ministar uprave.

Kujundžić je prošle godine preživio i raspravu i glasovanje u Saboru. Hoće li se nakon još jedne rasprave zadržati u ministarskoj fotelji, za njegove kolege nema sumnje. 

''Ja vjerujem da hoće, ovo nije niti prvi niti posljednji udar na nekog od ministara, ja vjerujem da će ministar Kujundžić zadržati svoju fotelju", kazao je Josip Aladrović (HDZ), ministar rada i mirovinskoga sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu uživaju na odmoru, a neki su spremni i zaveslati. A vruće političke tema radije ostavljaju za jesen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo