ne drže se obećanog / Ministarstvo želi produžiti prijelazni rok za zabranu uzgoja životinja radi krzna: Prijatelji životinja negoduju

Image

U udruzi matraju da su uzgajivači u deset godina imali dovoljno vremena završiti uzgoj

15.12.2016.
12:58
VOYO logo

Udruga Prijatelji životinja upozorila je u četvrtak da Ministarstvo poljoprivrede želi po hitnom postupku dopuniti postojeći Zakon o zaštiti životinja predlažući da se za godinu dana produlji desetogodišnje prijelazno razdoblje, nakon kojeg bi trebala stupiti na snagu zabrana uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna, a koje istječe 1. siječnja 2017.

Udruga Prijatelji životinja priopćila je kako je u rujnu 2016. godine završeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću vezano uz nacrt Prijedloga Zakona o zaštiti životinja. Istaknuli su da su se građani na javnoj raspravi jasno izjasnili protiv uzgoja životinja za krzno i produljenja prijelaznog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo poljoprivrede je manje od mjesec dana prije isteka prijelaznog razdoblja 1. siječnja 2017., otvorilo novo javno savjetovanje želeći po hitnom postupku donijeti dopunu postojećeg Zakona o zaštiti životinja. Predlažu produljenje prijelaznog razdoblja do siječnja 2018. godine", upozorili su u priopćenju.

Prijatelji životinja se protive tom prijedlogu i ističu da su brojni argumenti protiv produljenja prijelaznog razdoblja, a koje je udruga prethodno stavila i na javnu raspravu. Smatraju da su uzgajivači u deset godina imali dovoljno vremena završiti uzgoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su građane da kratko i jasno pošalju svoje komentare na "Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o zaštiti životinja" tražeći da postojeća zabrana stupi na snagu 1. siječnja 2017. godine, bez produljenja prijelaznog razdoblja. Ističu da je svako sudjelovanje u javnoj raspravi izuzetno važno jer može spasiti životinje. Rok za slanje komentara je 20. prosinca 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo