MINISTARSTVO ZDRAVSTVA PONIŠTILO NATJEČAJ VRIJEDAN MILIJUN KUNA: / Bivši Sanaderov ministar ostao je bez posla

Image

'Vidljivo je da je osnovana sumnja na potencijalni sukob interesa postajala puno prije objavljenih medijskih napisa na tu temu', navodi Ministarstvo

20.4.2021.
19:49
VOYO logo

Beroševo ministarstvo danas je poništilo natječaj na koji se javila tvrtka Aenona Consulting koju je osnovao bivši ministar zdravstva u Sanaderovoj vladi, Neven Ljubičić.

Priopćenje Ministarstva zdravstva prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na prijedlog članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu u predmetnom postupku usluge stručnog koordinatora (Key Expert) u projektu e-Bolnice, nakon izvršenog pregleda i ocijene ponude, a sukladno saznanjima o radu dr.sc. Nevena Ljubičića u Povjerenstvu eZdravstva koji je ujedno i vlasnik tvrtke Aeonona Consulting, Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku o poništenju postupka predmetne nabave još 13. travnja 2021.

Nakon višemjesečne procedure pregleda i ocjene ponude, 13. travnja donesena je odluka o poništenju postupka nabave u tom dijelu. Iz privitaka javno objavljenog zapisnika u pregledu i ocjeni ponude, koji se nalaze u Elektroničkom oglasniku javne nabave, vidljivo je da je osnovana sumnja na potencijalni sukob interesa postajala puno prije objavljenih medijskih napisa na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju na sumnju pogodavanja gopodarskom subjektu, važno je naglasiti da postoje zakonske mogućnosti za traženje izmjene kriterija za odabir poput žalbe na dokumentaciju o nabavi i ostalih pravnih lijekova.

Bitno je napomenuti da je ovaj postupak dio EU projekta koji se financira iz fondova EU te samim time podliježe izuzetno strogim pravilima i kontrolama'', stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo