Ministarstvo prihvatilo žalbe stanara Varšavske?

Radovi na gradilištu Tomislava Horvatinčića ipak će biti zaustavljeni.

23.2.2010.
0:05
VOYO logo

Žalbe desetak stanara iz Varšavske ulice u Zagrebu koji su se žalili Ministarstvu na rješenje za postavljanje gradilišta koje je 22. siječnja izdao Gradski ured za graditeljstvo bit će prihvaćene.

Vijest je to koju Ministarstvo još nije potvrdilo, ali Večernji list neslužbeno doznaje kako u Ministarstvu smatraju da u rješenju Grad predviđa preuzak koridor za prolaz specijalnih vozila, poput vatrogasnih kamiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić to nije želio komentirati, jednako kao ni Miroslav Vajagić, član uprave Hoto grupe. No vijest o odluci Ministarstva stigla je do aktivista koji se protive pretvaranju dijela pješačke zone u Varšavskoj u ulaz i izlaz iz podzemne garaže Horvatinčićeva poslovno stambenog kompleksa Cvjetno.

"I mi imamo neslužbenu informaciju da će Ministarstvo graditeljstva prihvatiti žalbe stanara", kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad. No ujedno dodaje kako je samo riječ o odgađaju konfrontacije građana i Grada na nekoliko tjedana. Toliko vremena, naime, treba Uredu za graditeljstvo da ukloni nedostatke i izda novo rješenje, te da istekne rok za žalbe stanara na to novo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvu graditeljstva udruge ne vjeruju ni zbog reakcije na njihov prosvjed 17. veljače kada su ministrici Marini Matulović Dropulić uručili 569 podnesaka građana. Tražili su inspekcijski nadzor i ukidanje Detaljnog plana uređenja Ilica-Preobraženska-Preradovićev trg-Varšavska-Gundulićeva, no nisu ga dobili a Ministarstvo se pravdalo kako za to nema osnova.

Razlog je to zbog kojeg, piše Večernji list, aktivisti Prava na grad i Zelene akcije iz tjedna u tjedan u Policijskoj upravi obnavljaju sedmodnevne dozvole za javno okupljanje u Varšavskoj. Uveli su i dežurstva kako bi bili spremni reagirati počne li se postavljati gradilište u pješačkoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002170246006

arti-201002100467006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo