Sigurnost prije svega / Ministarstvo 'pere ruke': 'Nismo slali ankete ni školama ni roditeljima. Nemamo informacija o tome'

Image
Foto: PIXSELL

Školama od strane ministarstva nije poslana uputa da u ovom trenutku od roditelja zatraže takve povratne informacije

24.4.2020.
12:41
PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila paket mjera za pokretanje gospodarske i druge djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19 koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv virusa.

U trećoj fazi koja kreće od 11. svibnja, omogućit će se rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda kao i rad s djecom koja imaju poteškoće u nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni roditelji su ubrzo dobili upitnike na koje trebaju odgvoriti hoće li njihova djeca opet sjesti u školske klupe ili će nastaviti pratiti nastavu na daljinu, a što je ministrica Blaženka Divjak još u četvrtak ostavila kao mogućnost.

Najviše ih je zabrinulo što se moraju očitovati o povratku djece u škole, a da pri tom nisu donesene i objavljene mjere pod kakvim uvjetima će se odvijati nastava kao i boravak učenika u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upit Gradskom uredu za obrazovanje Grada Zagreba te Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Iz nadležnog ministarstva je ubrzo stigao odgovor kojeg prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja vaš upit odnosi se na anketu koju je školama kao osnivač uputio Grad Zagreb, te vas u vezi s time upućujemo da se obratite izravno Gradskom uredu za obrazovanja Grada Zagreba.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije uputilo vlastitu anketu prema školama i roditeljima niti raspolaže informacijama o sličnim anketama od strane drugih osnivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja nije poslana uputa da u ovom trenutku od roditelja zatraže takve povratne informacije. Potrebno je prvo osigurati sigurno okruženje za povratak učenika u škole, temeljeno na Uputama epidemiologa, koje će uskoro biti dostupne, a tek onda pitati roditelje za mišljenje o povratku njihove djece u učionice.

Nastava na daljinu, kako je proteklog tjedna u više navrata istaknula ministrica Divjak, izvodit će se do kraja ove školske godine za one učenike čiji roditelji ili skrbnici donesu odluku o tome da njihova djeca nastave pohađati takav oblik školovanja.

S poštovanjem,
Ministarstvo znanosti i obrazovanja"
.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo