PROSVJED SE PREKIDA / Ministarstvo obećalo usvojiti sve zahtjeve studenata i studentica!

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar Predrag Šustar obratio se prosvjednicima i prosvjednicama te ih obavijestio da su svi njihovi zahtjevi usvojeni

6.6.2016.
16:03
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Studenti i studentice koji već nekoliko dana prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta priopćenjem su se danas obratili javnosti tvrdeći da je ministar Šustar obećao usvojiti sve njihove zahtjeve.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas u poslijepodnevnim satima, nakon pet dana prosvjeda studenata i studentica pod šatorima ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ministar Predrag Šustar obratio se prosvjednicima i prosvjednicama te ih obavijestio da su svi njihovi zahtjevi usvojeni. Da podsjetimo, studenti i studentice postavili su ministru Šustaru sljedeće zahtjeve:

- jasno i precizno određivanje rokova za provedbu natječaja i dodjelu državnih stipendija;
- usuglašavanje natječaja s akademskom godinom i početak isplate stipendija do kraja siječnja;
- smanjivanje bodovne granice za stipendiju za socioekonomski ugrožene studente/ice sa 45 na 37 bodova;
- zarada preko student servisa ne može utjecati na mogućnost prijave;
- mogućnost prijave za strance pod međunarodnom zaštitom.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je prihvatilo navedene zahtjeve u cijelosti te se obvezalo do 15. srpnja provesti javnu raspravu o nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu dodjele državnih stipendija.

Studentice Dorotea Šušak i Espi Tomičić, zajedno sa studentima i studenticama te organizacijama koje su ih podržale u ovom prosvjedu, odlučile su prekinuti prosvjed. Međutim, ostavljaju otvorenom mogućnost povratka ispred MZOS-a u slučaju da se prijedlozi ne usvoje.

Ovom prilikom prosvjednici i prosvjednice zahvaljuju svim pojedincima uključenima u prosvjed te Akademiji dramskih umjetnosti i njezinim profesorima/icama. Također, zahvaljuju Klubu studenata Fakulteta političkih znanosti, Mreži mladih Hrvatske, Klubu studenata Filozofskog fakulteta, Inicijativi „Hrvatska može bolje“, Bazi za radničku inicijativu i demokratizaciju, Savezu udruga Klubtura te svim građankama i građanima koji su se solidarizirali i pomagali tijekom prosvjeda.

Studentice Dorotea Šušak i Espi Tomičić te svi prosvjednici i prosvjednice"
, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo