Nakon naše objave / Ministarstvo branitelja o pozivima za obljetnicu Maslenice: 'Zatražili smo izvješće o tome jesu li iste dostavljene'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Posebna pažnja posvećena je upravo pozivanju ratnih zapovjednika i udruga iz Domovinskog rata, među kojima su i one koje okupljaju pripadnike ratnih postrojbi, budući da nam je poznata uloga svih postrojbi koje su sudjelovale u VRO Maslenica', tvrde iz Ministarstva hrvatskih branitelja

22.1.2023.
14:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja te Zadarske županije i Grada Zadra organizatori su proslave ovogodišnja, 30. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica.

Ranije u subotu general Mladen Mikolčević izrazio je žaljenje što nitko od zapovjednika slavonskih brigada nije bio pozvan na obljetnicu koja je obilježena jučer u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu pozvani niti general Kruljac kao zamjenik zapovjednika 3. gardijske brigade, niti general Kapular niti ja, niti netko od tih ljudi koji smo što u specijalnim postrojbama, što u sastavu brigada igrali jednu od ključnih uloga", kazao je Mikolčević.

Dodao je i kako neće ulaziti u razloge istoga: "O tome ćemo ovih dana pričati s našim dragim prijateljima i kolegama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRO Maslenica /

Ponovno skandal u Zadru? General za Danas: 'Žao mi je...'

Image
VRO Maslenica /

Ponovno skandal u Zadru? General za Danas: 'Žao mi je...'

Kako bismo razriješili dileme, nakon objave teksta, poslali smo upit Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je slalo pozivnice.

"Pozivnice na brojne adrese pojedinaca i udruga upućene su još 10. siječnja, dakle 10 dana prije prvih događanja iz programa obilježavanja, te su ubrzo povratno zaprimljene i potvrde dolaska i isprike, no kako je bilo i upita pojedinaca koji navodno nisu zaprimili poziv, od Hrvatske pošte zatražili smo izvješće o tome jesu li iste dostavljene. Napominjemo da su pozivi upućeni na adrese prebivališta ratnih zapovjednika i udrugama (elektroničkom poštom), a neke od osoba koje su nas kontaktirale vezano uz to naknadno su potvrdili primitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva su se također osvrnuli i na izjavu generala Mikolčevića: "Vezano uz istup generala Mladena Mikolčevića, upućujemo Vas, a i njega, da provjerite je li poziv zaprimio njegov ratni zapovjednik Bruno Zorica – Zulu, zapovjednik Bojne Frankopan i predsjednik istoimene udruge koja okuplja pripadnike te postrojbe, jer nama su iz Udruge javili da nitko ne dolazi na središnju svečanost, 21. siječnja".

"Napominjemo da su svi organizatori objavili najavu svih događanja, pa tako i svečane akademije, kako bi svi koji žele mogli nazočiti tim događanjima", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je također poručilo i da ako netko nije dobio poziv, koji se ne šalje svim sudionicima operacije, nego zapovjednicima, mogao je sudjelovati u cjelokupnom programu.

"Ističemo da je jučerašnja središnja proslava protekla ponosno i dostojanstveno, onako kako to hrvatski branitelji i sudionici VRO Maslenica i zaslužuju, te ćemo i nadalje posebnu pozornost posvećivati pozivima, pa i provjeravati jesu li svi pozvani i zaprimili pozivnice, kako bismo u zajedništvu proslavili sve važne obljetnice iz Domovinskog rata", zaključili su iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo