ZNA SE KOLIKO ĆE NOVCA DOBITI GRAĐANI ZA OŠTEĆENE KUĆE I STANOVE U POTRESU: / Uz to, država će im pokrivati i račune

Image
Foto: Pixsell

Kad novac dođe, svi će znati u kojem postotku ćemo kojim radovima pomoći građanima. Zasad, do 20.000 kuna svakom građanu za dimnjake, do 8000 kn za bojlere, kazao je ministar Štromar

12.5.2020.
12:00
Pixsell
VOYO logo

Ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je danas da će Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa ići u javnu raspravu, a za dan ili dva znat će se hoće li se donijeti nakon parlamentarnih izbora, javlja N1. "Izuzetno je kompleksan, obnavljat ćemo objekte pet, deset i više godina.... Sveobuhvatan je i zadire u puno zakona, moramo napraviti veliku javnu raspravu", rekao je.

Unajmit će se prazni stanovi

Sa 141 milijun kuna pomoći će građanima sanirati dimnjake i bojlere, a pomoć je namijenjena stanovnicima Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. A ovaj tjedan će se donijeti još odluka, govori ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTROMAR KONAČNO OTKRIO KADA ĆE OBNOVA ZAGREBA BITI OZAKONJENA: /

'Rasprava će trajati 2-3 dana'

Image
ŠTROMAR KONAČNO OTKRIO KADA ĆE OBNOVA ZAGREBA BITI OZAKONJENA: /

'Rasprava će trajati 2-3 dana'

"Ministarstvo imovine objavit će poziv, unajmit će prazne stanove, a pozvat će i sve potrebite obitelji... Utvrdit će se i za sve crvene i žute zgrade jesu li za upotrebu ili nisu. Ako nisu, naći će im se adekvatan smještaj", kaže te dodaje:

"Obnova će trajati godinama, moramo imati kvalitetan zakon."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država će ljudima čije su nekretnine oštećene u potresu pokrivati i račune, a ministar najavljuje i aplikaciju kako bi sve to bilo transparentno.

Aplikacija za kontrolu računa

"Kad računi budu dolazili, imat ćemo aplikaciju kojom ćemo kontrolirati račune za svaki stan, zgradu i kuću i vidjeti krši li netko redovna pravila. Aplikacija će biti javna, svi će moći transparentno pratiti na što se ulaže ili troši novac iz proračuna i drugih izvora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da rade sa Svjetskom bankom i Europskom komisijom te očekuju novac.

"Kad novac dođe, svi će znati u kojem postotku ćemo kojim radovima pomoći građanima. Zasad, do 20.000 kuna svakom građanu za dimnjake, do 8000 kn za bojlere", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo