MINISTAR OTKRIO ZAŠTO BARIŠIĆ NIJE IZBAČEN IZ HDZ-A: / 'To ne znači da neće biti...'; Dotakao se i Josipe Rimac i njezine ispisnice

Image

'Vjerojatno sud časti HDZ-a Zagrebačke županije smatra da trenutačno ne postoje elementi da bi se pokrenuo stegovni postupak. Što ne znači da u budućnosti do toga neće doći'

30.9.2020.
13:59
VOYO logo

Ministar uprave Ivan Malenica danas je na N1 komentirao aktualne događaje u hrvatskoj politici pa se prvo osvrnuo na samoizolaciju koja je propisana Željku Reineru i Gordanu Jandrokoviću. Podsjetimo, Malenica je prebolio koronavirus i zato je upitan ima li kakve savjete za svoje stranačke kolege.

"Kada vam je određena samoizolacija, bilo da ste kontakt ili zaraženi, onda nekako prihvatite tih 14 dana, pa se sukladno tome organizirate. Ja nisam imao neke teže simptome, ali sam tih 14 dana proveo u komunikaciji sa suradnicima, čitajući knjige, stručnu literaturu. Tako da to brzo prođe. Nažalost, odvojeni ste od obitelji. Izdržalo se 14 dana, vjerujem da će i predsjednik Sabora izdržati i obavljati poslove koristeći digitalne platforme, telefon i mail. Nije to baš odmor kako ljudi misle. Kada ste na odgovornoj poziciji, morate dnevno komunicirati s kolegama, imate uvid u dokumente...", rekao je Malenica za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GORDAN JANDROKOVIĆ ZAVRŠIO U SAMOIZOLACIJI: /

Zaražen je predstojnik njegova Ureda; U izolaciji su i Reiner, Orlović i još četvorica

Image
GORDAN JANDROKOVIĆ ZAVRŠIO U SAMOIZOLACIJI: /

Zaražen je predstojnik njegova Ureda; U izolaciji su i Reiner, Orlović i još četvorica

Zašto Barišić nije izbačen iz HDZ-a?

Malenica se osvrnuo na slučaj Josipe Rimac koja je jučer po izlasku iz Remetinca izjavila da je sama tražila ispis iz HDZ-a. No, javnost je bila obaviještena da ju je sud časti njezine lokalne podružnice već izbacio. Malenica je to potvrdio i rekao da nema informaciju da je Rimac sama zatražila ispis. Kada je u pitanju Barišić, Malenica govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno sud časti HDZ-a Zagrebačke županije smatra da trenutačno ne postoje elementi da bi se pokrenuo stegovni postupak. Što ne znači da u budućnosti do toga neće doći."

O Kovačevićevu 'klubu': 'Za vrijeme lockdowna su svi trebali poštivati mjere'

"Ne znam kakav je karakter bio tih druženja, okupljanja, je li bio konobar ili ne, je li se točilo piće, ja to ne znam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A naravno da smo za vrijeme lockdowna svi trebali biti oprezni s tim svim druženjima i poštivati epidemiološke mjere", komentirao je Ivan Malenica za N1 okupljanja u "klubu" Dragana Kovačevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo