MINISTAR OSTOJIC NAPOKON SE OGLASIO: / 'Branitelji ce dobiti prijavu zbog neprijavljivanja skupa'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic komentirao je za televiziju N1 subotnje prosvjede u Zagrebu.

16.3.2015.
9:34
VOYO logo

Ostojic je komentirao subotnje prosvjede u Zagrebu kada su se na Trgu bana Jelacica okupili prosvjednici protiv satorasa, a satorasi su iz Savske krenuli pred stan premijera Milanovica. "Policija je bila cuvar svih prosvjednika, bez obzira na to sto nijedan nije bio prijavljen. Proslo je sve bez incidenata i zbog toga sam ja zadovoljan. Svi su imali isti tretman i cilj je bio sprijeciti da dode do bliskog susreta", rekao je Ostojic, za televiziju N1.

"Ja ne upravljam policijom"

Takoder je naglasio da policijom ne upravlja on ni Klemm. "Karamarko kaze da sam ja ministar policije. Ja sam ministar unutarnjih poslova, a policijom upravlja ravnatelj. Ja ne skidam odgovornost nadzora, ali kao ministar nisam direktno nad policijom", objasnio je Ostojic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napokon smo dosli do toga da su neki priznali da su organizatori i oni ce dobiti prijavu za neprijavljivanje skupa. Njihovo je ustavno pravo prosvjedovati, ma koliko se to meni ne svidalo i koliko se ne slazem s prosvjednicima iz Savske i koliko mi se ne svida da jedna grupa ljudi ide na drugu grupu ljudi, no moj je posao osigurati im pravo da prosvjeduju", naglasio je Ostojic te je dodao kako se trebaju ispuniti uvjeti Zakoni o javnom okupljanju.

"Bilo bi cudno kad bi premijer o svemu obavjestavao ministre"

Ostojic se osvrnuo i na odluku premijera o odustanjanju od monetizacije. "Bilo bi cudno kad bi premijer o svemu obavjestavao ministre. No razgovarali smo o tim stvarima. Cijela prica oko monetizacije je bila ta da se smanji trosak, a premijer je izvjestio da ce ici na drugi model koji ce smanjiti dug, ali ce omoguciti da unutra udu mirovinski fondovi", rekao je Ostojic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u Schengen

Inace, Ministarstvo unutarnjih poslova priredilo je svecano otvaranje tecaja za schengenske evaluatore.

Ministar Ostojic naglasio je da je "prosli tjedan predano sve za ulazak u Schengen te da je EU povjerenik to pozdravio i zazelio dobrodoslicu Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj polovici 2016. ocekujemo rezultate evaluacije nakon cega zemlje clanice to trebaju prihvatiti i tada cemo dobiti datum ulaska u schengensku zonu. No jednom kad smo unutra, posao nije gotov. Unutar pet godina dobivamo drugu kontrolu", naglasio je Ostojic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo