MINISTAR OREPIĆ UMIRUJE JAVNOST: / 'Na snazi je redoviti treći stupanj povećanih mjera sigurnosti, kakav je bio i lani'

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoic/PIXSELL
22.12.2016.
11:15
Pixsell, Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

"Na snazi je redoviti treći stupanj povećanih mjera sigurnosti, kakav je bio i lani", rekao je Orepić uoči sjednice Vlade.

Nesretni događaj u Berlinu jedan je od razloga za povećane mjera sigurnosti, kazao je Orepić i napomenuo da se svaki put u ovo doba godine, kada se očekuje okupljanje većega broja ljudi na javnim mjestima, povećavaju mjere zaštite javnih prostora i ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Redovite povećane mjere'

"Mogu reći da ove više mjere zaštite nisu ništa izvanredno s usporedbom od lani u istom razdoblju. Idemo u smjeru pojačanog nadzora frekvencije ljudi. Pojačan je nadzor prometnih čvorišta na željezničkim kolodvorima, zračnim lukama i sl. Usudio bih se reći da su ovo, na jedan način, redovite povećane mjere. U ovom trenutku nema nikakvih indicija koje bi ukazivale da bi se moglo dogoditi nešto slično kao što se dogodilo u Berlinu", rekao je.

Image
PLENKOVIĆ POTVRDIO: /

'Da, i Hrvatska je podigla mjere opreza nakon napada u Berlinu'

Image
PLENKOVIĆ POTVRDIO: /

'Da, i Hrvatska je podigla mjere opreza nakon napada u Berlinu'

Na pitanje što građani i posjetitelji Zagreba mogu napraviti kako bi se zaštitili koliko je u njihovoj moći, rekao je da bi svi trebali imati neki "sigurnosni refleks" prema cijeloj situaciji, te ponovio da trenutno ništa ne upućuje na situaciju koja se dogodila u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvijek postoji mogućnost da se nešto dogodi'

Uvijek postoji mogućnost da se nešto dogodi, kaže Orepić, ali nadu se da će povećane mjere sigurnosti uroditi plodom, te da će građani biti zaštićeni kako bi mogli u miru provesti blagdane.

Orepić nije htio komentirati uhićenje bivšeg ministra unutarnjih poslova BiH Alije Delimustafića, koji je pobjegao iz zemlje nakon što je županijski sud u Sarajevu ukinuo pritvor koji mu je određen nakon uhićenja u studenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam samo reći da je jučer uhićen državljanin Bosne i Hercegovine s inicijalima A. D., temeljem međunarodne tjeralice", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo