DOKUMENT ISCURIO U JAVNOST / Ministar Orepić dio 'topničkih dnevnika' čuvao kao suvernir, predao ih tek na zahtjev policije

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dokument koji je iscurio u javnost svjedoči da je Zemljovid OG Sinj sačinjen za operaciju Oluja pronađen kod ministra Orepića, a sačuvao si ga je za uspomenu

18.3.2016.
13:17
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

O negativnim odnosima i nepovjerenju između HDZ-a i Mosta koji se u zadnje vrijeme prelamaju oko kadroviranja u MUP-u svjedoči i dokument koji je iscurio u javnost, a trebao bi Orepića prikazati u negativnom svjetlu.

Dokument koji je iscurio u javnost svjedoči da je jedan od dokumenata, Zemljovid OG Sinj sačinjen za operaciju Oluja, pronađen kod ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor od kojega je stigao zapisnik da je Orepić tek na zahtjev policije predao zemljovid kaže da ga je držao kod kuće kao suvenir i nije ga predao policiji iako je bilo jasno da o predaji tih dokumenata ovisi ulazak Hrvatske u EU.

Orepićevo objašnjenje navodno je tada bilo da nije pratio vijesti i nije bio informiran o potrazi za dokumentom koji je posjedovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji je pitao Orepića je li to točno, a on je rekao da je policiji predao jednu kartu na kojoj su bili ucrtani tadašnji razmještaji snaga. No, napomenuo je da je karta bila površna i da se ništa iz nje nije moglo iščitati.

"Taj dokument sam uzeo za uspomenu. On nije imao nikakav stupanj tajne i nije bilo ništa sporno u tome što sam ga zadržao", rekao je Orepić koji je u vrijeme Oluje bio načelnik operativnih poslova u stožeru Operativne grupe Sinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo