MINISTAR O TEŠKO OZLIJEĐENOJ DJEVOJČICI: / 'Istražit ćemo to do najsitnijih detalja. Želim rezultate najkasnije do sutra ujutro'

Image

'Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj i utvrditi eventualne propuste sustava', poručio je ministar Aladrović

2.4.2021.
12:59
VOYO logo

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović osvrnuo se na slučaj dvogodišnje djevojčice koja je primljena u Dječju bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu s teškim ozljedama glave i tijela.

"Prije svega moram izraziti žaljenje i kao ministar i kao otac djeteta. Čuo sam se s ministrom Božinovićem, Berošem i s ravnateljem bolnice u Klaićevoj. Čudne okolnosti su dovele do hospitalizacije. Odmah smo poslali upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Socijalne radnice, odnosno predstavnice komore socijalnih radnika su također došle u stručni nadzor. Moramo vrlo jasno reći, do najsitnijih detalja ćemo istražiti slučaj i utvrditi eventualne propuste sustava", kazao je ministar Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CURICU (2) DOVEZLI U KLAIĆEVU, BORI SE ZA ŽIVOT: /

Ima stravične ozljede glave, a tijelo joj je prepuno modrica

Image
CURICU (2) DOVEZLI U KLAIĆEVU, BORI SE ZA ŽIVOT: /

Ima stravične ozljede glave, a tijelo joj je prepuno modrica

Aladrović zatražio rezultate nadzora do večeras

Zatražio je, kaže, da rezultati nadzora budu gotovi do večeras ili najkasnije u subotu ujutro. Dodao je da je Ministarstvo rada poslalo inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, a usto je najavio izmjene zakona o socijalnoj skrbi.

"Ne ponukani ovim slučajem, već zato što dulje vremena radimo na njemu. On će reorganizirati cijeli sustav centara za socijalnu skrb. Tek nakon reorganizacije sustava ćemo moći vidjeti pozitivne pomake", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto se ništa nije promijenilo od slučaja s Paga, ministar je odgovorio da je puno toga učinjeno.

"Mnoge stvari su korigirane, dodijelili smo novac mnogim udrugama koje se bave ovakvim tipovima i vrsta nasilja. Nažalost, ovaj slučaj nas je osvijestio da to možemo učiniti agilnije", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj komentirali i Beroš i Božinović

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirali su slučaj djevojčice.

"Roić me jučer izvijestio o situaciji koja nije dobra i djevojčica je u teškom stanju i životno je ugrožena", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam reći da su uhićeni roditelji zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. O drugim detaljima nemam saznanja", rekao je Božinović.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo