MINISTAR NEMA BAŠ DOBRE VIJESTI, SVJESTAN JE KRIZE KOJA DOLAZI: / 'Na jesen će se voditi borba za svako radno mjesto...'

Image

Pred nama je četverogodišnje razdoblje i mi vjerujemo da ćemo u tom razdoblju, nastojat ćemo, ispuniti ciljeve koje smo si zadali. Međutim, svjesni smo činjenice da je 2020.

14.7.2020.
19:28
VOYO logo

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike u tehničkoj Vladi, za RTL Danas nije želio reći ostaje li ministar u novoj vladi, kao ni hoće li doći do spajanja Ministarstva gospodarstva s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

A kada je riječ o odbijanju oporbe za dolaskom na sastanak jedan na jedan, koji je poželio organizirati Andrej Plenković, umjesto sastanka na kojemu bi se okupile sve parlamentarne snage, Ćorić je rekao da ga ponašanje oporbe nije iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SVE ŠTO SMO GRADILI 12 GODINA, PROPALO JE U 6 TJEDANA': /

Stvari se mijenjaju, u turizmu cvjeta segment koji su Hrvati dosad zanemarivali

Image
'SVE ŠTO SMO GRADILI 12 GODINA, PROPALO JE U 6 TJEDANA': /

Stvari se mijenjaju, u turizmu cvjeta segment koji su Hrvati dosad zanemarivali

O odbijanju oporbe: 'Očito su glave još uvijek vruće'

"Žao nam je, ali nismo iznenađeni. Nažalost, najveći dio oporbe još uvijek očito nije svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo. Taj razgovor je trebao biti razgovor o trenutnoj dosta kompleksnoj ekonomskoj situaciji i onome što nas čeka na jesen. Međutim, očito da u ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za takve teme, očito su glave još uvijek vruće, recimo to tako. Nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više ozbiljnosti'", kazao je Ćorić za RTL Danas.

Neki procjenjuju kako je za Hrvatsku ovo najkompleksnija situacija od Domovinskog rata. Međutim, kad se sjetimo svih obećanja iz predizborne kampanje - povećanje plaća, smanjenje poreza, nikakvog govora o rezovima unutar državne uprave - mnogi će se pitati kako je to moguće kad smo u tako teškoj situaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nastojat ćemo ispuniti ciljeve, ali...'

Ćorić je na to kazao: 'Pred nama je četverogodišnje razdoblje i mi vjerujemo da ćemo u tom razdoblju, nastojat ćemo, ispuniti ciljeve koje smo si zadali. Međutim, svjesni smo činjenice da je 2020. godina pada gospodarske aktivnosti uslijed lockdowna'.

Svjestan krize koja tek dolazi, Ćorić poručuje: 'Jesen će biti dodatno izazovna, vodit će se borba za svako radno mjesto'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta borba je tijekom proljeća bila uspješna i držimo da možemo jednako uspješni biti i na jesen", kazao je Ćorić.

Dotakao se i zahtjeva poslodavaca koji traže smanjenje parafiskalnih maneta i smanjenje PDV-a, jer su svi svjesni da se poticaji Vlade neće moći produžavati unedogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan i drugi zahtjev od poslodavaca mi imamo na stolu. Što se tiče pitanja rezanja parafiskalnih nameta, to je kontinuirano na stolu naše Vlade, mi smo proteklih godina umanjili nekoliko nameta za preko milijardu kuna, a što se tiče smanjenja PDV-a, koliko je meni poznato, to zasad nije opcija. Što se tiče naših mjera za spašavanje radnih mjesta, one su dale rezultate, vjerujemo da će i dalje dati rezultate. Nema stotine tisuća izgubljenih radnih mjesta kako su neki najavljivali, primjerice prvaci iz oporbe i neki ekonomski analitičari", kazao je Ćorić.

Iako nije htio otkriti hoće li on biti ministar i u novoj vladi, ipak je otkrio kako će broj ministarstava sigurno smanjiti, a trebalo bi ih biti 15 ili 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo