MINISTAR NA ODLASKU? / Goran Marić muljao o samostanu, tvrdio da je obnovu omogućio stan koji je kupljen tek kasnije

Image
Foto: N1

Obnova samostana je dovršena prije nego što su Marićevi kupili stan

12.7.2019.
12:30
N1
VOYO logo

Ministar državne imovine Goran Marić obnovio je franjevački Studentski dom, a franjevci su mu omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Marić je tvrdio kako je obnova tog doma plaćena od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici.

"Točno je da je tvrtka Scientia d.o.o kupila navedeni stan i platila ga u cijelosti, čime je obnova omogućena", rekao je Marić govoreći o svojoj obiteljskoj tvrtki Scientia. No, Index je sada objavio dokumente prema kojima je obnova samostana koji je pretvoren u Studentski dom dovršena u veljači 2011. godine, a kupoprodajni ugovor za stan u Zvonimirovoj koji su potpisali Marićeva supruga Marijana i fra Željko Tolić potpisan je četiri mjeseca kasnije, a dvije trećine novca trebale su stići u drugoj polovici 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR MARIĆ PROGOVORIO O AFERI S KUPNJOM CRKVENOG STANA: /

'Nikada nisam utjecao na obnovu crkve, o tome ništa ne znam'

Image
MINISTAR MARIĆ PROGOVORIO O AFERI S KUPNJOM CRKVENOG STANA: /

'Nikada nisam utjecao na obnovu crkve, o tome ništa ne znam'

Novac za stan nije mogao biti za obnovu

Taj je novac, dakle, trebao stići godinu i pol nakon završetka obnove, pa je teoretski nemoguće da bi samostan mogao biti obnovljen novcem od prodaje stana.

Fra Željko je ranije kazao za Index kako je dogovor s Goranom Marićem bio "da sredi" dio obnove franjevačkog samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu u kojem će biti studentski dom. Marić je to opovrgnuo tvrdeći da nije sudjelovao u skupljanju financijskih sredstava te da je samo pomogao kao župljanin te crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić tvrdi kako u cijelom slučaju nije imao financijske koristi. "Ne. Niti sam mogao, niti jesam, niti znam da je usmjereno. Ne znam o tomu ništa", odgovorio je Marić novinarima koji su ga pitali je li "usmjerio ijednu kunu iz državnog proračuna za obnovu crkve", odnosno dijela samostana. Ministar je naglasio da svoju funkciju ministra nikada nije upotrijebio na način "da bi ona bila kompromitirana".

Hoće li Marić otići iz Vlade?

Marić kaže kako ništa nije donirano iz proračuna te kako je od Franjevačke provincije kupio stan u Zvonimirovoj da se prikupi novac za uređenje prostora za studente slabijeg imovinskog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković najavio je širu rekonstrukciju Vlade, a o novim bi se ministrima moglo glasovati sljedeći tjedan. Zasad je Plenković predložio novog ministra uprave. Ivan Malenica trebao bi zamijeniti Lovru Kuščevića, a nije poznato koji će još ministri otići iz Vlade. No, Goran Marić se svakako spominje kao jedan od kandidata koji bi mogao napustiti ministarsku funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo