Ministar Mrsić: 'Krećemo u borbu protiv rada na crno!'

'Rad na crno veliki je problem Hrvatske, a mi imamo mjere za njegovo smanjenje', ustvrdio je ministar Mrsić.

17.1.2012.
12:16
VOYO logo

Svjestan da među više od tristo tisuća nezaposlenih hrvatskih građana postoji veliki broj onih koji ostvaruju prihode radeći na crno, dok istodobno uzimaju socijalne i nezaposleničke naknade, ministar rada i mirovinskog sustava dr. Mirando Mrsić najavio je intenzivniji obračun sa sivom ekonomijom.

"Riječ je o jednoj od mjera češljanja svih prijavljenih na evidenciji za nezaposlene, a u cilju uvida u što stvarniju sliku populacije bez posla", pojasnio je ministar na konferenciji Lokalna partnerstva za zapošljavanje – budućnost nove financijske perspektive, održanoj u utorak u Zagrebu. "Rad na crno veliki je problem Hrvatske, a mi imamo mjere za njegovo smanjenje", ustvrdio je Mrsić. No, nije iznio detalje o tome kako će se vrh države uhvatiti u koštac sa sivom ekonomijom, napose kada to njihovim prethodnicima na vlasti godinama nije polazilo za rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Navedene mjere još se detaljiziraju"

Riječ je o jednoj od mjera češljanja svih prijavljenih na evidenciji za nezaposlene, a u cilju uvida u što stvarniju sliku populacije bez poslaDodao je samo da se navedene mjere, koje se još uvijek detaljiziraju, mogu uskoro očekivati, baš kao što i umirovljenici mogu uskoro, najkasnije do ožujka, očekivati usklađivanje svojih mirovina s rastom plaća. "U ožujku ide usklađivanje mirovina koje je do sada bilo zaleđeno. U tom mjesecu ujedno ćemo isplatiti i razlike na mirovinama za siječanj i ožujak. No, koliko će to točno iznositi tek moramo izračunati", najavio je ministar ističući da se tek očekuju statistički podaci prema kojima će ispravci biti napravljeni. Inače konferencija koju je pohodio te otvorio ministar rada i mirovinskog sustava prezentirala je uz ostalo 26 uspješnih projekata koji su ostvareni u lokalnoj zajednici, za kvalitetniju izobrazbu kao i zapošljavanje svih koji traže posao. Za te namjene utrošeno je 1,87 milijuna eura, a veći dio iznosa pristigao je iz EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo