Ministar: Mljekari žele izazvati kaos u Hrvatskoj

19.2.2012.
17:32
VOYO logo

Na sastanku u Ministarstvu predstavnici proizvođača složili su se sa zaključcima, a nakon izlaska sa sastanka dio njih zastupa drugo mišljenje. Indikativan je i primjer predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore koji se složio na sastanku sa zaključcima Savjeta, dok se njegov predsjednik i direktor sada ne slažu sa svojim predstavnikom, i to tri dana nakon sastanka, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ministarstvo podsjeća da su na sastanku Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka u Ministarstvu poljoprivrede 15. veljače bili predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore, predstavnici udruga proizvođača i Saveza udruga proizvođača te da su doneseni zaključci, od kojih kao najvažnije Ministarstvo izdvaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge proizvođača mlijeka i mljekare kojima isporučuju mlijeko dogovorit će se o novom modelu otkupne cijene mlijeka i primjenjivat će dogovorenu cijenu za veljaču, rok dogovora je do kraja veljače. Mljekare će otkupiti sve proizvedeno mlijeko na farmama. Za idući Savjet proizvođači moraju definirati sve probleme s kojima su suočeni kako bi Ministarstvo sustavno pristupilo pronalaženju rješenja te pomoglo proizvođačima u teškoćama, piše HRT.

''Pojedinima je u interesu radikalizacija političke situacije u zemlji. Oni nastavljaju s blokadama prometnica i s izazivanjem kaosa, odnosno plasiranjem neistina'', poručio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo