SKANDAL NA GRANICI / Ministar Medved čekao na red za ulazak u BiH: Kad je policajka zatražila njegove isprave nazvao je kolegu Božinovića...

Image
Foto: PIXSELL

Ministrov prioritetni prelazak državne granice na graničnom prijelazu Županja - Orašje navodno je bio prijavljen, a zbog propusta će najmanje jedan policijski službenik ići pred stegovni sud

21.6.2022.
9:34
PIXSELL
VOYO logo

Najmanje jedan policijski službenik s graničnog prijelaza Županja-Orašje, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naći će se pred stegovnim sudom jer je ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved morao čekati u redu da bi prešao granicu, piše Telegram o slučaju koji se dogodio prije mjesec dana.

Ministrov prelazak granice navodno je bio najavljen, pa se očekivalo da on, kako to obično biva sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeđe bez čekanja. Riječ je o tzv. prioritetnom prelasku državne granice i u skladu s tim je bio prijavljen i prelazak ministra branitelja, koji je ujedno i potpredsjednik vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska službenica nije prepoznala ministra

No, kako neslužbeno doznaje Telegram, došlo je do šuma u komunikaciji između protokola ministra Medveda i šefa smjene na graničnom prijelazu Županja-Orašje pa su ministar, njegov vozač i osiguranje morali čekati da nekoliko ranije pristiglih automobila prijeđu u BiH. Kad je Medvedov automobil došao na red, policijska službenica nije prepoznala ministra hrvatskih branitelja pa je od osoba u službenom automobilu zatražila dokumente i stavila ih na skeniranje.

Tada je, piše Telegram, ministar Medved, nazvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića pa su voditelj smjene na graničnom prijelazu Županja, kao i njegovi kolege iz smjene, o cijelom slučaju morali se pisano očitovati. Taj dio o pisanom očitovanju potvrdili su iz policije te najavili da će nakon utvrđivanja svih okolnosti poduzeti odgovarajuće mjere protiv policijskog službenika. Policajka koja je skenirala dokumente nije napravila ništa krivo, kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo