VIDEO: MINISTAR MATIĆ NA TWITTERU: / 'Organizatori prosvjeda iskorištavaju ljude u kolicima'

'Organizatori iskorištavaju ljude u kolicima.

13.4.2015.
17:52
VOYO logo

Povodom višemjesečnih prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, ministar branitelja Predrag Matić sudjeluje na #TweetUpu - druženju s korisnicima Twittera.

"Organizatori iskorištavaju ljude u kolicima. Kada prosvjednike pitate zašto su tu, oni ne znaju, upućuju vas na Klemma. Svatko može prosvjedovati. Pokazali smo razumijevanje jer razgovoru nema alternative. Ali neki ne žele razgovarati", kaže Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je rekao i kako ova skupina prosvjednika u jednom dijelu zloupotrebljava odnos Ministarstva prema njima zašto što neke institucije ne rade ono što bi trebale. Opovrgnuo je da pritom misli na MUP.

'Ako bih ja dao ostavku, šatori bi počeli nicati i ispred drugih ministarstava'

Ministar je rekao i da je uvjeren da svoj posao radi kako treba. Usudim se reći da smo najbolje ministarstvo u Vladi - ispunili smo sve ciljeve zacrtane u Planu 21. Ovo naše strpljenje nije znak slabosti, već znak veličine i poštovanja prema braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bih ja dao ostavku, šatori bi počeli nicati i ispred drugih ministarstava", smatra ministar.

Ministar je ocijenio da su zahtjevi prosvjednika nejasni

"Prosvjed u Savskoj potpuno je neartikuliran, a zahtjevi prosvjednika su nejasni", kazao je Matić i ponovio kako branitelji ne mogu biti kategorija koja će biti iznad drugih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borim se za populaciju koju zastupam. Jedino je Ministarstvo branitelja dobilo povećanje sredstava u proračunu, kako bi ispunilo sve obveze. Izmjene propisa koje prosvjednici traže koštale bi 14 milijardi kuna. Mi branitelji ne smijemo biti iznad drugih kategorija ovog društva", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo