nove mjere / Ministar Marić potvrdio! Vlada razmatra uvođenje vaučera za gorivo

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Filipović vodi dodatne razgovore s predstavnicima distributera i proizvođača

30.6.2022.
15:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić danas je nakon sjednice Vlade poručio da je uvođenje vaučera za gorivo jedna od mjera koja se razmatra, no za čiju pripremu ipak treba određeno vrijeme.

Naime, idući tjedan istječe dvotjedne odluka fiksiranja cijena goriva izvan autocesta, Marić je upitan koje su daljnje mjere. Ministar je kazao da ipak treba pričekati sve izračune kada su u pitanju cijene nafte. Dodao je da ministar Filipović vodi dodatne razgovore s predstavnicima distributera i proizvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su javljaju pitanja oni koji imaju nekoliko vozila, kao i pitanja socijalnih kriterija.

“Na tome, između ostalog, radimo zadnjih dana i tjedana. Kada se iz toga svega bude iznjedrilo nešto spremno za komunikaciju, to ćemo reći”, izjavio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče vaučera za hranu, kazao je da je PDV praktički snižen na najnižu moguću razinu za svježu hranu, poput mesa, ribe, voća i povrća.

Image
nove cijene /

Nakon duljeg vremena zamrznutih cijena, od ponoći u Sloveniji znatno poskupljuje gorivo

Image
nove cijene /

Nakon duljeg vremena zamrznutih cijena, od ponoći u Sloveniji znatno poskupljuje gorivo

Ponovio je da iz Vlade očekuju i da druge “karike u lancu” daju svoj doprinos te kako je sada trenutak za zajedničko djelovanje, no, da će i uvijek biti onih koji će vidjeti kratkoročnu zaradu i “loviti u mutnom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponavljam, ako će svatko izdvojeno gledati svoj dio, svaki segment kao zasebni silos, u dugom roku gubimo svi. Toga moramo biti svjesni”, poručio je Marić.

Osvrnuo se i na primjedbe udruge za zaštitu potrošača koji tvrde da im je namijenjeno premalo novca za zadaću praćenja zaokruživanja cijena kod zamjene kune eurom, Marić je rekao “u pravilu, koliko god dali uvijek se traži više”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da je u proračunu za tu namjenu rezervirano 700 tisuća kuna, tu su još i europski izvori, no da će za tako važnu namjenu kao što je zaštita potrošača naći novac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo