MARIĆ SE NE DA / 'Iako mi je on rekao da ga javno objavim, ja neću otkriti ime prijatelja na čijoj sam jahti bio'

Zdravko Marić kaže kako je njegov prijatelj, koji ga je pozvao na jahtu, rekao da mu javno kaže ime, ali da on to iz principa ne želi učiniti

18.8.2021.
12:00
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovog će tjedna odlučiti hoće li otvoriti predmet o slučaju ljetovanja ministra financija Zdravka Marića koji je dio vremena proveo na jednoj luksuznoj jahti. Marić ne želi otkriti ime vlasnika jahte, a za Jutarnji list je rekao da ju nije unajmio, nego se odazvao na poziv prijatelja za ljetovanje.

Image
JAHTA OD PRIJATELJA /

Vidović-Krišto prozvala ministra Marića zbog ljetovanja na jahti, stigao joj odgovor

Image
JAHTA OD PRIJATELJA /

Vidović-Krišto prozvala ministra Marića zbog ljetovanja na jahti, stigao joj odgovor

'Više sam vremena proveo na kopnu'

"Više sam vremena proveo na kopnu. Prije 2 ili 3 godine sam imao sličnu situaciju. Imali smo poziv prijatelja da odemo na poludnevni izlet. Dolazeći na rivu, vidio sam fotografa koji me iza štanda fotografirao i snimio. Mogao sam produžiti, ali otišao sam na brod. Nismo se ni okupali, a članak je već bio objavljen. Takva je situacija bila i ovaj put. Prijatelj s kojim dijelim puno vrijednosti nas je pozvao i proveli smo neko vrijeme zajedno. Unatoč tome što mi je rekao da javno kažem njegovo ime, ja to neću učiniti", kazao je Marić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On nema poslova s poreznom upravom'

Dodao je kako je svjestan da će novinari već otkriti o kome je riječ te da je riječ o osobi koja nema nikakav porezni dug.

"Nikad se neću odreći svoje obitelji i prijatelja kao neki drugi. On nema poslova s poreznom upravom i HBOR-om", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da se drži svojih principa te da će jedino, ako Povjerenstvo to zatraži, razmisliti o tome hoće li im dostaviti njegovo ime kako bi mogli provjeriti sve što je rekao.

"Maloprije sam pročitao da sam ruski špijun, pa o čemu mi pričamo", rekao je na kraju za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo