došao na set / Ministar Maras upoznao slavnu Naomi Watts

Image
Foto: PIXSELL

Ministar Gordan Maras nije postao glumac niti statist, ali ipak se pojavio na holivudskom setu filma 'Caught In Flight' pred Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu. Iako je kazao kako je došao razgovarati s producentima, na kraju je ipak upoznao slavnu Naomi Watts, koja glumi Lady Di.

3.7.2012.
16:22
PIXSELL
VOYO logo

Britanski film Caught in Flight s Naomi Watts u glavnoj ulozi, koji prati posljednje dvije godine života princeze Diane prije tragične smrti u prometnoj nesreći u Parizu, počeo se snimati u Hrvatskoj, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Hrvatska će u tom filmu 'glumiti' četiri različite lokacije, Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i BiH. Zagrebački HNK, gdje se snimalo jučer, za potrebe filma bio je British Royal Opera House, a snimanje u Hrvatskoj, koje će trajati do 15. srpnja, nastavlja se u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film Uhvaćeni u letu redatelja Olivera Hirschbiegela nastaje u produkciji Ecosse Films iz Londona i koprodukciji s hrvatskom tvrtkom MP-filmska produkcija.

Na filmu sada radi 130 hrvatskih filmskih djelatnika koje je producent Robert Bernstein, zadovoljan organizacijom i njihovom stručnošću, ocijenio 'vrlo brzima i profesionalnima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAVC ističe kako su britansku producentsku tvrtku na dolazak u Hrvatsku potaknule iznimne lokacije, ali i mjere poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, odnosno povrat uloženih sredstava inozemnim investitorima u visini od dvadeset posto koje je Hrvatska uvela ove godine, te visoka razina profesionalizma domaćih filmskih djelatnika.

Proračun engleskih producenata za hrvatski dio snimanja je četiri milijuna kuna, a cijele produkcije više od deset milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmski set u Zagrebu posjetili su Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta i ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar. Maras je tom prigodom rekao kako je želio osobno podržati tu vrstu projekata, odnosno direktnih stranih investicija koje daju besplatnu reklamu našem turizmu, dok je Hribar ustvrdio da su brojne koprodukcije koje se tek očekuju u Hrvatskoj rezultat normativnih rješenja i praktične promocije te pregovaranja koje je HAVC odradio od jeseni 2010.

"Snimanje ovoga filma je, kao i svaki drugi posao - ulaganje u Hrvatsku. Producenti imaju budžet za snimanje od četiri milijuna kuna koliko će u Hrvatskoj potrošiti samo u dva tjedna snimajući u Zagrebu, Opatiji i Rovinju. Za ovaj projekt zaposlili su i naše tvrtke tako da je to jedan pozitivan primjer ulaganja i u interesu nam je da ih bude što više", naglasio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz slavnu australsku glumicu Naomi Watts, u ulozi Dianina ljubavnika, doktora Hasnata Khana, pojavljuje se Naveen Andrews, poznat, među ostalim, po ulogama u filmovima Neustrašiva, Engleski pacijent i TV seriji Izgubljeni.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo