Ministar Ivić prijetio udovicama branitelja?

21.2.2011.
19:36
VOYO logo

Borković je za net.hr potvrdio da ga je nazvalo nekoliko udovica hrvatskih branitelja, koje su mu kazale da im je ministar branitelja Tomislav Ivić prijetio oduzimanjem prava ako se odazovu prosvjedu u Vukovaru koji je održan u nedjelju 20. veljače. Borković kaže da su se prijetnje dogodile u srijedu, četvrtak i petak. Točan broj udovica koje su mu kazale da im je ministar prijetio nije htio otkriti, jer kaže, "te su žene zbilja prestrašene".

Skup u Vukovaru, pod nazivom "Ako je Hrvatska bila vrijedna života hrvatskih branitelja, onda vrijedi u Hrvatskoj živjeti moralno i pravedno", organizirala je zagrebačka Podružnica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske. Njena predsjednica Stella Korenjak kazala nam je da ministar Ivić jest tražio da ne idu u Vukovar, ali kaže, ništa nije doživjela kao prijetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila nam je da je vrlo zadovoljna suradnjom s ministrom, te da je on već poslao dopis kojim im mirovine u 2011. neće biti rezane.

Podsjetimo, Borković je početkom veljače optužio premijerku Kosor i ministra Ivića za prijetnje. "Kada sam vidio poziv od ministra Ivića, mislio sam da se radi o pozivu na sastanak, ali uslijedio je šok. Ministar mi je osornim tonom prenio poruku premijerke Kosor da, kako je rekao, 'prestanem i zaustavim se' ili će uslijediti njihova reakcija. Odnosno, 'nešto će se dogoditi'", kazao je tada Borković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti do objave ovog članka još nismo dobili.

"Istina je da sam prije nekoliko dana bila u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na sastanku predstavnica udruga udovica s ministrom Ivićem i suradnicima. Sastanak je održan na našu inicijativu te smo, kao i mnogo puta do sad, konstruktivno razgovarali kako bismo dodatno poboljšali dosadašnju dobru suradnju. Osobno mogu potvrditi, kao i što sam rekla, da s Ministarstvom branitelja i s ministrom Ivićem dobro surađujem već dugi niz godina te vjerujem da će tako biti i ubuduće", poslala je u priopćenju Stella Korenjak, negiravši da je od strane ministra Ivića čula bilo kakve prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102210700006 arti-201102040421006 arti-201101290156006 arti-201102030102006 arti-201102040813006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo