O VRUĆIM TEMAMA / Ministar financija Marić o napadima Ivice Todorića na Vladu

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Upitan da objasni kašnjenje financijskih izvještaja naglasio je da on u tom procesu ne sudjeluje osobno da bi išta mogao komentirati

2.10.2017.
16:00
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić sudjelovao je na 23. susretu članova Liderovog Kluba izvoznika u sjedištu Đuro Đakovic Grupe gdje su se okupili predsjednici, odnosno članovi uprava kompanija: Badel 1862, HBOR, Spider grupa, Vetropack Straza, Sestan-Busch, Tehnix, Ericsson NT, Ina, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Dalekovod, Požgaj grupa, HPB, FER, Keramika Modus, Podravka, Saab, ZSEM, DIV grupa, Alarm automatika, Kotka i Kraš. 

Tom prilikom komentirao je i aktualnu situaciju s Agrokorom i Todorićem. Upitan kako kometira napade Ivice Todorića na Vladu odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo ću kratko odgovoriti, i neki dan sam rekao, kao što već znate, već pet mjeseci, ja brojim dane, jer sam ja tada bio najviše izložen, sve što sam imao reći na tu temu sam rekao. Prije svega vezano na to što sam radio u Agrokoru četiri godine, prije mog mandata ministra financija, a nakon mandata državnog tajnika, tako da ne bih dalje ništa komentirao po tom pitanju", rekao je Marić. 

Upitan da objasni kašnjenje financijskih izvještaja naglasio je da on u tom procesu ne sudjeluje osobno da bi išta mogao komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno ono što su objavili kada budu i obaviješteni, tada ću i ja znati kao i svi ostali u Hrvatskoj", poručio je Marić. 

Na upit iznenađuju li ga ovi napadi Todorića, nije želio odgovoriti. Marić je komentirao izvoz i uvođenje eura uoči Liderove konferencije izvoznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričat ću o fiskalnoj politici, ali znam da izvoznici imaju i prijedloge na monteranu politiku. Ono što ih zanima je pogled prema naprijed. Govorit ću i o zadnjim potezima Vlade, poreznoj reformi, spomenut ću da smo time za izvoznike i sve željeli stvoriti okvir poslovanja koji će biti stabilan, da se određeni čvorovi razvežu, ali i prekinu", poručio je Marić. 

Na upit mogu li očekivati porezne olakšice komentirao je: "Sad mi već imputirate, znate da je kroz poreznu reformu bila namjera pojednostaviti porezni sustav, maknute su brojne olakšice, izvoznicima se može pomoći da država bude manje kočničar, više pokretač, imamo HBOR, Agenciju za malo gospodarstvo, time se može stimulirati izvoz… Izvoznicima država treba stvoriti okvir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naglasio da će se sada napraviti jednu javnu raspravu na temu koristi i nedostataka uvođenja eura. "Hrvatska je to potpisala, samo je pitanje kada", naglasio je Marić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo