MINISTAR CAPPELLI ODBIO JE KOMENTIRATI NAJAVLJENIH MILIJUN TURISTA: / 'Od mene nikad niste čuli nerealnu brojku'

Image
Foto: N1 screenshot

Ministar turizma Gari Cappelli prokomentirao je što nas očekuje tijekom ove turističke sezone, ne ulazeći u spekulacije o broju turista

15.5.2020.
14:10
N1 screenshot
VOYO logo

Ministar turizma Gari Cappelli danas je za N1 televiziju analizirao što možemo očekivati od ovogodišnje turističke sezone, obilježene pandemijom koronavirusa. Istaknuo je kako ne zna sve detalje o otvaranju slovenske granice, o čemu bi ga više trebao izvijestiti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji putuje sutra na sastanak u Ljubljanu.

"Očekujem da će sada dolaziti u većem broju jer ne moraju u karantenu na povratku u svoju zemlju. Mi smo pripremili aplikaciju sličnu e-propusnici, cilj nam je da nema velikih zaustavljanja na granici, da se turisti unaprijed prijave i da na granici prolaze gotovo bez zaustavljanja", otkrio je Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIJE MJESEC DANA LIPANJ JE BIO PREKRIŽEN, A SADA SE SVE PROMIJENILO: /

Hoće li na Jadran doći čak milijun turista?

Image
PRIJE MJESEC DANA LIPANJ JE BIO PREKRIŽEN, A SADA SE SVE PROMIJENILO: /

Hoće li na Jadran doći čak milijun turista?

Pad od 50 posto u lipnju

Nije htio spekulirati o točnim brojkama turista koji bi mogli posjetiti Hrvatsku, no otkrio je kakvo je stanje s rezervacijama. Odbio je nagađanja da se brojke pumpaju zbog nadolazećih parlamentarnih izbora.

"Mi nemamo previše otkaza za srpanj, kolovoz i rujan. Veliki dio u lipnju je otkazan, sad ne znam točne brojke, iz posljednje ankete pad je oko 50 posto u lipnju. Od mene nikad niste čuli nerealnu brojku, analizu smo napravili prije mjesec dana, planiramo pad 60, 75 i 90 posto. Stojim kod toga da će oko 25-30 posto biti prihoda u odnosu na prošlu godinu. Na tome stojim, to je realnost“, tvrdi Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O epidemiološkim mjerama

Malim iznajmljivačima su otpisane paušalne boravišne pristojbe i porezi, no tržište na to tek treba reagirati smanjenjem cijena. "Ja ne bih rekao da će biti smanjivanja cijena, čekat će reakciju tržišta, vidjet ćemo“, poručio je Cappelli i dodao da nije prehrabro reći da smo "corona-free zona".

"Ja se nisam ni prije kupao metar i pol dva od nekog drugog. Ali s obzirom na sve, bit će prostora na plaži. Tamo gdje je koncesionar, oni će kontrolirati broj ljudi, a gdje nije siguran sam da imamo dovoljno svijesti da budemo odgovorni", poručio je Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo