Otkrio i što će kad kriza završi /

Ministar Beroš priznao da mu je teško odviknuti se od rečenice 'Hvala vam na tom pitanju'

Image
Foto: pixsell

Na pitanje što će prvo učiniti kad kriza završi, ministar Vili Beroš kazao je da će otići na Hvar, "u svoju Jelsu".

20.4.2020.
10:55
pixsell
VOYO logo

Kad bi se mogao vratiti u vrijeme prije krize, ministar Vili Beroš kaže da bi svejedno prihvatio poziciju ministra zdravstva i to, kako je rekao, iz nekoliko razloga. "Prvo, zato što sam dvije godine bio pomoćnik ministra, a osim toga, volim izazove i volim rješavati probleme."

U intervjuu za 24 sata u kojem je otkrio dosta stvari o sebi i sovjim pogledima na svijet, ministar Beroš je otkrio i kako izgledaju rasprave na Stožeru Civilne zaštite, koji često mora donositi brze odluke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većih nesuglasica nema, ali povremeno različitih mišljenja ima i moramo ih sukobiti jer samo tako možemo doći do najboljih i optimalnih rješenja. Do kompromisa dođemo razgovorom i argumentacijom", rekao je.

Želi li postati premijer? 

Dodao je i da puno uči od drugih političara, poput ministra Davora Božinovića. "Iskusan je i dugo je u politici. Učim dosta iz kritika i one daju drugi pogled na problematiku. Otvoren sam za stalno usavršavanje", kazao je Beroš, koji je na pitanje što bi drugi političari mogli naučiti od njega rekao da misli da je to njegova reakcija i promptnost u rješavanju problema. "Ne volim odgađati stvari, volim ih odmah riješiti - to je moj kirurški pristup problemima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz cijele ove situacije kaže da će izaći s jednim velikim životnim iskustvom. "I sigurno sa spoznajom da jedino struka može rješavati određena vrlo važna pitanja i davati prave odgovore. Bez obzira je li to epidemiološka, zdravstvena, ekonomska, meteorološka...to je nešto što sam znao i prije, ali ova situacija i zbivanja su mi to sa sigurnošću potvrdila", rekao je za 24 sata.

Iako je kazao da još uči od političara, na pitanje o tome vidi li se kao premijer, s obzirom da je u samo mjesec dana skočio na prvo mjesto liste najpopularnijih političara, Beroš je odgovorio politički i diplomatski: "Ja sam prvenstveno liječnik i moj zadatak je u ovom trenutku odgovoriti na krizu, a kada ona prođe, i ako budem i dalje u ovoj poziciji, riješiti probleme u zdravstvenom sustavu. Hrvatska u ovom trenutku ima odličnog premijera", kazao je.

Problemi u zdravstvenom sustavu

Što se tiče rješavanja problema u zdravstvenom sustavu, priznaje da ih je puno.

"Ne iz razloga što moji prethodnici nisu htjeli riješiti te probleme, već jednostavno iz razloga što smo mi kao društvo doživjeli tranziciju iz jednog društvenog uređenja u drugo. Zdravstvo je zaostalo na tom putu. Neka rješenja su nova, neka iz bivšeg sustava. Moramo pronaći odgovore na ta iznimno važnja pitanja. Riječ je o ustroju primarne zdravstvene zaštite, o ustroju bolničkog sustava, broja bolnica, financiranje zdravstvenog sustava i ono što je najvažnije - moramo vratiti bolesnika da bude u najužem fokusu. Sve treba biti orijentirano prema njemu", kazao je ministar kojega - ako ostane na toj poziciji i nakon izbora koji nam dolaze ove godine - čeka puno veći posao nego što je korona kriza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ministar Beroš je otkrio i da ga je jako nasmijalo što je njegova rečenica "Hvala vam na tom pitanju" postala tako popularna i predmet mnogih viceva. "To instiktivno i bez razmišljanja kažem. U jednom trenutku sam odlučio povući ručnu kočnicu, ali teško ide."

Image

KARANTENSKI HUMOR Kako će izgledati ljeto 2020.

Image

KARANTENSKI HUMOR Kako će izgledati ljeto 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo