MINISTAR BEROŠ OSTAO BEZ KAVE / 'Konobarica je odbila nositi masku pa sam odbio biti u tom lokalu', drugi gost tvrdi: 'Beroš se izderao...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas', napisao je Beroš nakon što je demonstrativno otišao iz kafića u kojemu je konobarica odbila staviti zaštitnu masku

13.6.2021.
14:28
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na Twitteru opisao što mu se dogodilo u Zadru gdje je u jednom tamošnjem kafiću naumio popiti kavu.

'Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas'

"Želio sam danas popiti kavu u jednom jadranskom kafiću. No, kako je konobarica i na moju molbu odbila nositi masku, tako sam i ja morao odbiti biti gost u tom lokalu. Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas", napisao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije napisao je li mu konobarica kazala zašto ne želi nositi zaštitnu masku na licu dok poslužuje goste, moguće je da je tom gestom, kao i mnogi ugostitelji ovih dana, dala do znanja ministru zdravstva da se ne slaže s odlukama Nacionalnog stožera čiji je on član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostao je dužan i izderao se na konobaricu'

No, priča je ubrzo dobila rašomonski nastavak. Jedan od gostiju koji je sjedio u istom kafiću tvrdi da je događaj bio ponešto drugačiji od onoga kako je opisao ministar. Taj gost tvrdi, a napisao je to i u objavi na Facebooku, da je Beroš bio u kafiću sa suprugom, da su oboje naručili kave, a kada je Beroš odlučio demonstrativno napustiti kafić zbog konobarice koja nije imala masku na licu, na stol je bacio 20 kuna, iako je račun za svije kave bio 22 kune.

"Oko deset sati na zadarskom Trgu ministar Beroš je sa suprugom naručio kavu. Kad mu je prišla konobarica i kad je naručio kave, upitao je zašto ne nosi masku. Na otvorenoj terasi?! Konobarica ga je ignorirala i ušla u zatvoreni prostor kafića. Ili ga nije prepoznala, ili ga je stvarno ignorirala. Kad im je donijela kave (bez maske) demonstrativno se ustao i bacio dvadeset kuna na stol. Na fotografiji je vidljivo da je dao 2 kune manje. Sav zajapuren se izderao na nju govoreći da je bezobrazna", napisao je Zadranin na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni Beroš i supruga nisu nosili maske'

Tomu je dodao da niti u jednom službenom dokumentu ne piše da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zaštitne maske te da su takve mjere donesene za zatvoreni dio ugostiteljskih prostora. Na koncu je napisao da ni sam ministar i njegova supruga nisu nosili maske.

"Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku disciplinu na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune. I to po mjeri koja uopće ne postoji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo