ZAVRŠIO NA ULICI / Miljenko je bio uspješan poduzetnik, a onda je sve izgubio: 'Ostao sam bez dva stana. Napravio sam krivu odluku'

Image
Foto: HRT/Screenshot

Prihvatilište djeluje sedam godina, namijenjeno je isključivo muškim osobama, a jedan od korisnika je i Miljenko Jurušić

19.10.2023.
13:33
HRT/Screenshot
VOYO logo

Caritas Zagrebačke nadbiskupije svoje temelje je postavio davne 1942. godine zbrinjavajući ratnu siročad, a od tada do danas utočište je mnogima koji nemaju kamo.

Image
TUŽNO DO NEBA /

Ilija ispričao kako je postao beskućnik: 'Moja životna priča je ta da sam imao familiju i rasula mi se...'

Image
TUŽNO DO NEBA /

Ilija ispričao kako je postao beskućnik: 'Moja životna priča je ta da sam imao familiju i rasula mi se...'

Miljenko Jurušić, korisnik Prihvatilišta za beskućnike, bio je uspješan bjelovarski poduzetnik. U jednom danu ostao je bez svega i našao se na ulici. Za HRT govori kako je imao dva stana te ostao i bez njih, a sve zbog - pranja novca. Jedna kriva životna odluka dovela ga je do toga da posljednjih pet godina živi kao beskućnik. Utočište je pronašao u prihvatilištu za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je dobra hrana, gospođa voditeljica je dobra, uvjeti su dobri", kazao je Miljenko.

Prihvatilište

Prihvatilište djeluje sedam godina, a u njemu su do sada boravila 552 korisnika. Namijenjeno je isključivo muškim osobama, a korisnici mogu doći jedino s uputnicom Centra za socijalnu skrb. Trenutačno ondje boravi 16 korisnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iva Hrvačić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, ističe da su prije korisnici bili puno mlađi, a sada je najčešće riječ o ljudima od oko 55 godina. 

"To je dob kada izgube posao, a nisu dovoljno stari za mirovinu", istaknula je Hrvačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Koprivnica prodaje nekretnine. Najjeftinija kuća 1800 eura, a uz nju idu i 2 livade i vinograd. Provjerili smo ponudu

Ni Jadranko Palčec nije dovoljno star za mirovinu, a nakon prometne nesreće zbog problema s kičmom ne može raditi: "Ja imam 51 godinu, ne mogu ja čekati mirovinu. Moram ići raditi." Do povratka na radno mjesto radi i volontira u Prihvatilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam tu u kuhinji, volontiram, kuham. Imam dva vrta. Po kući radim, znam gletati jer sam građevinac, uvijek sve popravke napravim i tako mi prođe vrijeme", kazao je Jadranko.

Tridesetak korisnika prihvatilišta uspjelo je pronaći posao i osigurati si bolji život. No, uz volju i želju potrebna je i potpora obitelji i okoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike