'vrata otvorena svima' / Milinović: 'HDZ očekuje da Orešković podnese ostavku prije sutrašnje sjednice Sabora'

Darko Milinović kazao je gostujući u RTL-u Danas kako HDZ očekuje da Tihomir Orešković podnese ostavku i prije sutrašnje sjednice Sabora

15.6.2016.
19:09
VOYO logo

Nakon sastanka Kluba HDZ-a iza zatvorenih vrata, kojem su se u jednom trenutku pridružili i ostali članovi Domoljubne koalicije, Darko Milinović kazao je za RTL Danas kako njegova stranka očekuje da Tihomir Orešković samostalno podnese ostavku prije sutrašnje sjednice Sabora. 

"Cijela stranka je prije nekoliko dana donijela odluku - sutra idemo u opoziv premijera Tihomira Oreškovića. U svim demokratskim zemljama Europske unije kada izgubite većinu, premijer bi trebao sam podnijeti ostavku. Očekujemo da će sam podnijeti ostavku prije sjednice Sabora", apelira Milinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ više ne prihvaća nikakve ultimatume. Svatko onaj koji želi doprinijeti stabilnosti nove vlade, dobrodošao je, pa tako i članovi Mosta", rekao je. 

Upitan kako HDZ planira skupiti 76 ruku, odgovorio je: "Jasno je bilo svima i nakon izbora da nismo imali 76 ruku, pa smo ih skupili. Sada je pred nama pregovarački proces. Siguran sam da ćemo doći do tog imaginarnog broja 76". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od sutra imamo 30 dana da složimo parlamentarnu većinu. Tu su vrata otvorena svima, pa i članovima Mosta", ponovio je. 

Na pitanje što će se dogoditi ukoliko SDP 'sruši' saborsku većinu te se raspišu novi izbori, Milinović je kazao: "HDZ će pobijediti na idućim izborima, pa se ne bojimo prijevremenih izbora. Mislim da su novi izbori najgora opcija danas za Hrvatsku. Najbolja opcija je nova vlada koja će donijeti prosperitet i stabilnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam odlukom Povjerenstva jer nije iznijelo nijednu riječ o nekim eventualnim kriminalnu radnjama. To da netko nema pravo iznijeti svoje mišljenje je stav Povjerenstva, a ne moj stav. Mislim da predsjednik HDZ-a, SDP-a ili bilo koje stranke ima pravo izreći svoje mišljenje. Pitanje je je li premijer Orešković glasovao za neke zakone vezane uz zdravstvo, a znamo da on dolazi iz farmaceutske industrije", komentirao je današnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo