MILIJARDER ŽELI ULAGATI U HRVATSKU: / Otkrio koji ga sektori zanimaju i poslao poruku našim političarima

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Milijarder iz Nepala stigao je u Hrvatsku i kaže kako planira ovdje otvoriti tvrtku i ulagati

8.5.2019.
21:07
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

U Zagreb je danas stigao milijarder iz Nepala, Binod Chaudhary, koji se obogatio na proizvodnji nudli te je vlasnik konglomerata sa 122 tvrtke širom svijeta. U razgovoru za Novu TV, Binod tvrdi kako mu je cilj otvoriti i jednu tvrtku u Hrvatskoj u kojoj vidi prilike i u koju želi ulagati.

"Sto posto! To nam je cilj. Tražimo prilike koje imaju smisla koje su vezane uz naš posao. Imamo FMC kompanije, hotelske kompanije, kompanije u financijskim sektorima. Gdje god je prilika za koju vjerujemo da možemo pridonijeti i gdje projekt ima smisla uvijek ćemo biti zainteresirani pogledati ga", rekao je ovaj Nepalac čije se bogatstvo procjenjuje na milIjardu i 600 mi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3lijuna dolara.

Kada je prije dvije godine otvorio u Srbiji tvornicu tjestenine, shvatio, kako kaže, geografsku važnost ovog područja. "Naše opredjeljenje za Balkan shvaćamo vrlo ozbiljno. Odabrali smo Balkan kao naše središte za rast prema europskom tržištu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba razmišljati globalno

Binod ima i poruku mladim poduzetnicima kojima je poručio da treba razmišljati globalno, a ne lokalno. "Hrvatska ima podjednake prilike kao i Nepal ili SAD i Japan. Nove generacije najprije moraju prevladati taj kompleks da dolaze iz zemalja koje još nisu pri vrhu lige najrazvijenijih jer to nije istina."

Međutim, kao motivacijski govornik Chaudhary mladim poduzetnicima pokušava reći i da kako novac nikada ne smije biti jedini razlog za pokretanje tvrtke. "Novac je važan, on je kao gorivo, kao gorivo za vozilo koje ima drugačiji put. Putovanje pak je vrlo jednostavno: želite postati poduzetnici, želite osnovati korporacije koje će stvoriti mogućnosti koje će donositi vrijednosti ljudima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, ovaj nepalski milijarder, koji je i veliki ekološki osviješteni filantrop, poslao je i poruku političarima: "Svi znaju da politika ne može opstati bez podrške poduzetništva kao ni obratno. Govoreći to, moramo težiti pozitivnom i transparentnom ishodu koji će transformirati ekonomiju, a ne limitirane privatne interese."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo