obiteljski dvori / Milijan Brkić obnovio raskošnu kuću u Hercegovini koju nije prijavio u imovinskoj kartici?

Image
Foto: Sebastian Widmann/DPA/PIXSELL/Facebook

Susjedi tvrde da kuća pripada njemu

3.10.2018.
21:21
Sebastian Widmann/DPA/PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Milijan Brkić navodno posjeduje kuću u zaseoku Klobuk kraj Ljubuškog u Hercegovini. Kuću nije teško pronaći jer, kako piše 24sata, odudara od drugih davno sagrađenih i uglavnom napuštenih objekata.

Prema riječima susjeda, iako ne dolazi često u selo, kuća pripada njemu, a zadnji put je bio prije dvije godine zbog obnavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Sabora i drugi čovjek HDZ-a nije prijavio kuću u svojoj imovinskoj kartici kako se to nalaže svim dužnosnicima čak i ako je imovina u inozemstvu.

No, Brkić tvrdi da kuća nije njegovo vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuća nije moja. Napravio ju je još 1965. godine pokojni otac. Koliko znam, brat je promijenio krov nakon 50 godina i obojio fasadu", rekao je za 24 sata.

Mještani pak govore da nisu viđali starijeg brata Jozu Brkića kad se kuća uređivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije je Milijan češće dolazio, bio je tu dok se radilo, majka mu je ovdje bila cijelo ljeto, a i ona je sad otišla u Zagreb", kaže susjeda.

Kuća s velikom okućnicom, travnjakom, voćnjakom i vrtom, po svemu sudeći, i nije baš skromna kako ju je opisao sam Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na velikom imanju sagrađena je i ljetna kuhinja. Kroz dvorište je postavljen kameni zid na kojemu je kovana ograda, ispred je popločano, uređeni su travnjak i vrt.

Brkićevi su otišli iz Klobuka 70-ih, a zbog dvojnog državljanstva se, u slučaju problema u Hrvatskoj, može vratiti u rodni kraj, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo