afera 'hrvatske šume' / Milić o porukama: 'Znam li Niku Dujmovića? Da, jako dobro. Jesam li ga zaposlio? Ne.'

Image

Glasnogovornik Vlade odbacio je navode o uhljebljivanju u hrvatskim šumama, a o tvrtki 'Biomasa' rekao je: 'Morao sam guglati tko su oni'

31.1.2023.
16:44
VOYO logo

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je danas napise u tjedniku Nacional o navodnom uhljebljivanju u Hrvatskim šumama. On je sve navode odbacio i rekao da nema nikakve veze sa zapošljavanjem u toj tvrtki.

"Radi se o još jednom u nizu netočnih informacija koje kolaju prostorom javnosti proteklih dana. Poznato mi je da je prepiska u opticaju među medijima posljednjih mjeseci, znamo otkuda i zašto dolazim, ali nije na meni da se time bavim. Kad su se pojavile prve informacije o spornoj prepisci, Hrvatske šume objasnile su činjenično stanje. Danas je svakome dobronamjerno jasno o čemu je riječ. Konkretno o mom slučaju, u vezi sa statusom Nike Dujmovića. Poznajem li ga ja? Da, jako dobro. Jesam li ga zaposlio u Hrvatskim šumama? Ne.", rekao je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da su ga zaposlile Hrvatske šume temeljem javnog natječaja i javnog poziva koji je bio u srpnju 2018. godine. "Dakle, godinu dana prije nego što je jedna moja poruka, koja je bila više informativnog karaktera, poslana Jakupčiću. Tada, godinu dana prije prepiske, on se zaposlio i prošao natječaj. Uz to, u poruci se spominje i ugovor na neodređeno, za stalno. Informirao sam se i o tome, Dujmović je dobio ugovor na neodređeno dvije godine od navedene prepiske", nizao je glasnogovornik Vlade. Nastavio je da njegova poruka sigurno nije utjecala na zaposlenje i promaknuće Dujmovića, da nije utjecao ni na visinu njegove plaće ili ikakve druge beneficije, ako ih je bilo.

"Poznavajući sebe, znajući da je tad već radio, vjerojatno sam posla poruku više s naznakom da pitam kako je i bez namjere da utječem na njegov radni status u Hrvatskim šumama", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Image
Nakon novih poruka /

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Dodao je i da su iz Hrvatskih šuma javnost informirali da je sve napravljeno prema zakonima i pravilima.

"Tvrtka, čini mi se da je riječ o Biomasi, danas se također navodi u Nacionalu. Morao sam guglati o kojoj je tvrtki riječ jer mi nije poznata ni tvrtka ni vlasništvo, pa ni čime se bave. Nikakve veze nemam s tvrtkom iz Našica. U funkcioniranju Vlade susrećete se u terenu, ako som boili na terenu i ako smo zaprimili prigovor na postupanje gospodarstvenika, ovdje je riječ i Hrvatskim šumama ili Ministarstvu. logično je da predstavnici Vlade postupe i proslijede predmet nadležnom resoru", rekao je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da to radi svaki dan, da ne vidi nikakvo svoje odstupanje od zakona ili bilo kakvo pogodovanje.

"Vidjeli ste i u odgovoru Hrvatskih šuma, da navedena kompanija, ne samo da nije bilo pogodovanja, nego je dobila raskid ugovora iz 2019. i kasnije na natječaju nije zadovoljavala uvjete. Toj tvrtki nisam pogodovao. To je sada praksa lažnih vijesti, ovo mi nije ništa novo. Umjesto poslom kojim bi se trebao baviti bavim se demantiranjem neistinama. Kada izvadite poruke od prije 4-5 poruke i stavite izvađene iz konteksta danas, svatko može svašta zaključiti", naveo je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte njegovu današnju izjavu u videu:

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo