stegovni postupak / Miletić leti iz IDS-a? Novom vodstvu je neprihvatljivo njegovo ponašanje

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

IDS je doživio potop na lokalnim izborima i izgubio svoje brojne bivše utvrde

4.2.2022.
21:49
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Novo vodstvo IDS-a pokreće stegovni postupak protiv Borisa Miletića, bivšeg predsjednika stranke i aktualnog istarskog župana, zbog kršenja Etičkog kodeksa i Statuta stranke. Ta odluka donesena je na večerašnjoj sjednici Predsjedništva u Puli, doznaje Jutarnji list

Na toj sjednici, Miletić nije prisustvovao.  Od prisutnih članova svi su bili za, jedan suzdržan. Jutarnji navodi da je sastanak bio pomirljiv unatoč turbulencijama u stranci.
IDS je doživio potop na lokalnim izborima i izgubio svoje brojne bivše utvrde. Na sastanku Predsjedništva IDS-a, koji se održao večeras u Puli, jedna od točki dnevnog reda je, naime, bila i rasprava o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića, za povredu Etičkog kodeksa i Statuta IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
promjena lokalne vlasti /

Lokalni izbori obilježili 2022.: Promjena u Zagrebu i Splitu, za dva kruga izbora država potrošila preko 144 milijuna kuna

Image
promjena lokalne vlasti /

Lokalni izbori obilježili 2022.: Promjena u Zagrebu i Splitu, za dva kruga izbora država potrošila preko 144 milijuna kuna

Novom vodstvu je neprihvatljivo ponašanje Borisa Miletića u sklopu kojeg je donosio i donosi, tvrde, neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke.

''Izostala je suradnja s novim vodstvom stranke nakon lošeg rezultata na izborima koji su bili najgori u povijesti stranke. Miletić jest župan, ali IDS-ov, a suradnja koja je ključna za opstojnost stranke je potpuno izostala'', kazao je izvor blizak novom vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi problem koji se Miletiću stavlja na teret, jest i to što je navodno lažirao interne ankete prije lokalnih izbora koje su išle u korist njegovih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Upravo je sam gospodin Miletić jednom prilikom rekao da IDS ima odgovornost i obvezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Ovakve rasprave i postupanje stranke su upravo demonstracija toga. Politička odgovornost Borisa Miletića bit će tema rasprave unutar stranke u narednom razdoblju, kada se ispitaju sve okolnosti i činjenice na temelju kojih će se donijeti potrebne odluke'', rekli su izvori iz vrha stranke

Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, kaže pak kako će djelovati isključivo u interesu Istre i birača IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre - to je naša politička i osobna odgovornost'', izjavio je Paus.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo