Mile Dedaković Jastreb zbog prometne nesreće mora u zatvor?

Vukovarskom heroju Mili Dedakoviću Jastrebu stigla je pomoć sa svih strana, no supruga Tereza upozorila je na novi problem.

13.12.2012.
20:22
VOYO logo

Te je godine Mile Dedaković Jastreb automobilom u Starom Čiću skretao lijevo, a motociklistica ga je obilazila s desne strane i bez kontakta s vozilom pala je i slomila gležanj.

Dedaković je oslobođen na prvom suđenju, no državna odvjetnica se žalila na presudu. Prema pričanju Dedakovićeve supruge, slučaj je preuzela nova sutkinja koja je presudila da je njen suprug iz nehaja ugrozio promet te mu dosudila 10.000 kuna kazne i 7.265 kuna sudskih troškova, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema novca za kaznu

Budući da novac nije uplatio, Dedakoviću su rekli da mora u zatvor.

U sudskom spisu stoji da se njegov odvjetnik žalio da je presuda temeljena na nalazu vještaka protiv kojeg su zbog lažnog iskaza podnijeli kaznenu prijavu. Jastrebov odvjetnik tvrdio je i pokušao uvjeriti sud da su nalaz i mišljenje prometnog vještaka izrađeni suprotno ustaljenim pravilima struke, odnosno da se pogoduje optužbi. Ipak, iz lipanjske presude vidi se da je sutkinja sporni nalaz vještaka ipak uvažila i Jastreba proglasila krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, teško bolesnoj vukovarskoj legendi ovaj tjedan pomoć stiže sa svih strana, nakon što su mediji objavili da je njegova obitelj u teškoj financijskoj situaciji i da mu ne mogu osigurati niti sve lijekove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo