Teško bolesnom Dedakoviću konačno stiže pomoć

Sudbina vukovarskog heroja Mile Dedakovića Jastreba zapanjila je građane.

11.12.2012.
13:18
VOYO logo

Podsjetimo, Dedaković je teško bolestan i ne može se kretati, a Braniteljskom je portalu otkrio i da mu nije odobrena nabavka električnih kolica. Kazao je i da spava u fotelji jer nema adekvatan ležaj. Dedakovićeva supruga kazala je da jedva dolaze do trakica za mjerenje šećera i gaza. Upitali smo Ministarstvo branitelja što čine da bi vukovarskom heroju omogućili dostojanstven život.

"Ministarstvo je već naručilo električna kolica i ona će sutra stići na adresu gospodina Dedakovića, a treba reći da je osigurana i financijska pomoć za kupnju osnovnih medicinskih potrepština. Dakle, kada su posrijedi gaze, trakice za mjerenje šećera i slično, Ministarstvo je za njih osiguralo financijska sredstva, ali ih nabavlja gospodin Dedaković, odnosno njegova obitelj", navode u Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trebao je od 10. 12. biti u toplicama'

"Kad je u pitanju adekvatan ležaj, Grad Vukovar je odlučio nabaviti ga, pa je termin kad bi gosp. Dedaković trebao dobiti ležaj u nadležnosti Grada Vukovara", pišu nam u odgovoru.

Nadalje, Ministarstvo je imalo namjeru financirati rehabilitaciju gospodina Dedakovića u toplicama, ali je to odgođeno dok se zdravstvena situacija gospodina Dedakovića ne stabilizira, navode u odgovoru na naš upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Dedaković je, zajedno sa svojom suprugom Terezom, od jučer, 10. prosinca, trebao biti na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, ali on je to odgodio zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Kad se njegovo stanje poboljša, Ministarstvo je otvoreno za mogućnost da gospodinu Dedakoviću ponovno organizira boravak u toplicama", piše Ministarstvo branitelja.

Ograđuju se od izostanka poziva Dedakoviću na obljetnicu pada Vukovara ove godine, jer je "organizacija svečanosti obilježavanja u nadležnosti Grada Vukovara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, treba reći i da se na samu svečanost obilježavanja ne poziva nikoga, pa ni visoke dužnosnike, ali su na nju svi a priori pozvani i svi su dobrodošli", navode.

Jakovina upoznat s Dedakovićevom namjerom da proda voćnjak

"Na koncu, ministar Matić je upoznat i sa željom gospodina Dedakovića da, uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja, proda svoju plantažu i postrojenje za obradu jabuka, te se oko tržišnih i zakonskih mogućnosti realizacije te ideje konzultirao i s resornim ministrom, gospodinom (Tihomirom, op.a.) Jakovinom", zaključuju u odgovoru vezano za tešku materijalnu situaciju u kojoj se našao zbog kredita podignutog za uzgoj voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo branitelja je, naveli su, pomagalo, pomaže i pomagat će gospodinu Dedakoviću kad god se za tim iskaže potreba i kad god to realne mogućnosti Ministarstva dopuste.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo