Milanovića pozivaju na ostavku zbog sporne izjave

Premijer Milanović je u nedjelju, u društvu Radimira Čačića, predao DIP-u izbornu listu kandidata za Europski parlament.

17.3.2013.
12:49
VOYO logo

Naime, Milanović je u subotu, Ruže Tomašićkomentirajući izjavu čelnice HSP-a dr. Ante Starčević da je 'Hrvatska za Hrvate a da su ostali gosti', kazao i kako "Hrvatska nije Danska ni Finska u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a da su ostali gosti. Ta Finska nije imala građanski rat nikada".

Nakon ove izjave, zagrebački Odbor za branitelje HDZ-a zatražio je ostavku premijera, a reagirala je i Udruga HVIDR-a Črnomerec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je u nedjelju došao spreman da novinarima objasni izjavu: naime, pustio je snimku sa spornim prilogom u kojem je puštena ta izjava, a nakon toga je pustio i snimku cijelog govora.

"Ulazimo kao 28. članica, jedina članica koja je imala razoran rat i agresiju prije manje od 20 godina. Dakle, to su moje riječi, dakle što sam rekao? Da je Hrvatska imala razorni rat i agresiju. A jedna televizija je prekinula moj govor i izvukla svoj zaključak. Svi ostali novinari koji su bili tamo dali su si truda da poslušaju izjavu do kraja", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očito treba prostora za pjevačice narodne glazbe'

"Dakle, ako ništa drugo, apeliram, jer očito drugo ne mogu, jer očito treba prostora za pjevačice narodne glazbe, da se moje izjave, pa i izjave kolega iz opozicije i HDZ-a, ako je ikako moguće ne režu u pola rečenice. Jer eurofobična zastupnica HSP-a imala je tu privilegiju da joj se pusti cijela izjava. Moja izjava je prekinuta u pola rečenice i garnirana zaključkom samo jedne televizije", rekao je Milanović, kazavši i da je svjestan da će HDZ i neke udruge, odmah organizirati tiskovnu konferenciju na ovu temu.

Što se pak tiče liste za Europski parlament, koju je SDP predao zajedno s HNS-om i HSU-om, Milanović je kazao kako je sve više uvjereniji da je izdvojeno održavanje izbora za Europski parlament bio ispravan izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo