MILANOVIĆ SE ZAKAČIO S BIVŠIM NOVINAROM HTV-A: /

'Dolazite li ovdje kao novinar ili političar? Vi ste u sukobu interesa do grla'

Image

Državni vrh i udruge stradalnika u četvrtak su odvojeno obilježili 76. obljetnicu proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac

22.4.2021.
12:33
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović i delegacija u kojoj su bili bivši predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić te nekadašnja premijerka Jadranka Kosor odali su počast polaganjem ruže i kamenčića kod Spomen-obilježja Kameni cvijet. Nakon toga Milanović je stao pred novinare.

"To je bio ustaški logor, a ustaše su Hrvati, a kako sam i ja Hrvat i predsjednik hrvatske države, ne možemo reći da nas se to tiče", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Josip Broz nije ovdje nikad dolazio, jer je ovo mjesto kontroverzi. Postoji i grupacija da je ovdje ubijeno 700.000 ljudi, što nije moguće. Istina je da je brojka manja, ali jednako strašna. Ovdje je ubijeno oko 100.000 ljudi", rekao je Milanović, dodavši da se u Srbiji prave loši filmovi na temu Jasenovca. Govorio je i o odvojenim kolonama u Jasenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što nije došlo do zajedničkog obilježavanja, ovo nije stvar glumimo li ili ne, državnik mora pokazati emociju, ali i ponašati se u skladu s očekivanjem. Onaj tko je državnik mora biti spreman pokazati emociju, i bijes i ljutnju, ali isto tako ne glumatati i ponašati se u skladu s očekivanjima, a u isto vrijeme ne biti oportunist. Ono što sam čuo su jadne isprike i izgovori, rekao je Milanović.

U jednom, trenutku pak uspio se porječkati s bivšim novinarom HTV-a Sašom Kosanovićem, koji sada radi za SNV.

"Dolazite li ovdje kao novinar ili političar, Saša? Jeste li član neke političke organizacije, član nacionalnog vijeća? Vi ste u sukobu interesa do grla", poručio mu je. Cijelu njihovu raspravu pogledajte na snimci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo