'Bez rješenja palestinske države nema rješenja' / Milanović se obrušio na Plenkovića, pa pozvao: 'Da će me itko moralno ucjenjivati i proglasiti antisemitom, samo dođi!'

Image
Foto: N1/Screenshot

Uvodno, Milanović je kazao da bi išao u Vukovar, ali poziva na razum. Penavin stav komentirao je kao 'malo pretjeran', ali 'razumije s kime ima problem'

3.11.2023.
13:56
N1/Screenshot
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu za medije. Uvodno je Milanović kazao da bi išao u Vukovar, ali poziva na razum. Stav vukovarskog gradonačelnika Penave komentirao je kao "malo pretjeran", ali "razumije s kime ima problem".

Komentirao je izjavu Andreja Plenkovića da se do 7. listopada nije događalo ništa u Gazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Način na koji hrvatska misija i njezin predstavnik legitimiraju Hrvatsku - Hrvatska to može preživjeti - ali to nije dobro, to je prijetvorno, bez konzultacija s predsjednikom Republike. Moj stav je bio drugačiji", kazao je Milanović.

Image
KOREN: 'MI NISMO KRŠĆANI' /

Puhovski za Net.hr kritizirao izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj: 'On se ponaša s pozicije moći. Ali, napravio je nešto što se meni čini iskreno'

Image
KOREN: 'MI NISMO KRŠĆANI' /

Puhovski za Net.hr kritizirao izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj: 'On se ponaša s pozicije moći. Ali, napravio je nešto što se meni čini iskreno'

'Nikada nisam obvezivao Hrvatsku glasom'

"Plenković je jučer govorio kako sam ja masu puta radio stvari bez konzultacija Vlade i naveo nekoliko primjera koji su potpuno lažni. Ja sam iznosio stavove i kako bi Hrvatska trebala to iskoristiti, ali nikada nisam Hrvatsku obvezivao glasom, kao što to Plenković radi", kazao je. "I onda, citiram ga: 'Zašto se to sad preispituje?' Zato. Jer se sve preispituje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izvlačenju Hrvata iz Gaze kazao da je da je to tehničko pitanje, dok je glasovanje o Rezoluciji UN-a drugačije od javnog mnijenja.

"Bez obzira na stranačku pripadnost, većina razlikuje - ne dobro od zla - nego dopustivo od nedopustivog", kazao je. "Ovu vrstu neovisnosti i plivanja protiv struje očekujem od Plenkovića kada zaista Hrvatska i Hrvati u susjednoj državi od toga mogu imati koristi", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bez rješenja palestinske države nema rješenja'

"Mene je Plenković jučer prozvao da sam napadao nekakvog Schmidta, čovjeka koji je donio neke čudne promjene izbornog zakona, ali se nije sjetio napraviti to isto i onemogućiti ponižavanje hrvatskog naroda u BiH. Neću reći da je nenormalno, to je glupo. Da, ja sam napao Schmidta jer radi na štetu Hrvata i onda mene predsjednik Sabora, koji je nedavno upao u neku korektnu fazu, mene poziva da se pozabavim Dodikom koji stvara Veliku Srbiju, a ne komentiranjem Rezolucije UN-a. Ja sam predsjednik Hrvatske", kazao je Milanović.

"Ne prođe nijedan dan, a da ova ekipa ne upadne u nepopravljivi logički glib", kazao je, dodajući kako misli da Jandroković o Palestini misli isto što i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez rješenja palestinske države nema rješenja i o tome se ne smije šutjeti. Posebno Hrvati koji su prošli rat", naglasio je. "Ali da će me itko moralno ucjenjivati i sutra proglasiti antisemitom, samo dođi", zaključio je predsjednik.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović: 'Nismo mi potomci nacista nego anfifašista! Izraelski ambasador lupeta, a bijedna Vlada šuti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo