Milanović s ekipom predao liste, čeka se još HDZ

'Ankete su orijentacija, doduše mogu biti orijentacija kao šibice i kao svjetionik, vjerujemo da su naše svjetioničke prirode', izjavio je Z. Milanović nakon predaje kandidacijskih lista.

14.11.2011.
11:57
VOYO logo

Kukuriku koalicija u ponedjeljak je predala svoje kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Zoran Milanović pritom je komentirao tijek kampanje za koju očekuje da bude civiliziranija, te rezultate anketa koje su njegovoj koaliciji, istaknuo je, svjetionik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ankete su orijentacija, doduše mogu biti orijentacija kao šibice i kao svjetionik, vjerujemo da su naše svjetioničke prirode, ali ništa još nije gotovo", kazao je Milanović ističući kako je Za postupak Habuša nemam ni razumijevanja ni opravdanja i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade.zadatak Kukuriku da pridobije povjerenje građana.

Čačić: Tolerancija posljednji put

Novinare je zanimalo i njegovo mišljenje o ekscesu varaždinskog gradonačelnika HNS-ovca Gorana Habuša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za postupak Habuša nemam ni razumijevanja ni opravdanja i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade. Takvo ponašanje neću tolerirati ni na kojoj razini i ni od koga", kazao je Milanović čije je mišljenje podržao i vodeći HNS-ovac Radimir Čačić. Šef HNS-a kazao je kako će stranka vožnju u pijanom stanju tolerirati posljednji put, a da će se u budućnosti za takve stvari snositi sankcije.

Kad je riječ o listama, vodeći u prvoj jedinici je Milanović, u drugoj Zvonimir Mršić, u četvrtoj će to biti Biljana Borzan, na čelu pete je Igor Dragovan, šestu jedinicu vodi županica Marina Lovrić, na čelu sedme je Milanka Opačić, osme Zlatko Komadina, devete Ranko Ostojić, dok će Arsen Bauk biti prvi u desetoj. Prvi na listi, u trećoj izbornoj jedinici bit će, pak, HNS-ovac Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liste u nošnjama i uz slavonske pjesme predao i HDSSB

Svoje su liste nešto prije Kukuriku koalicije predali i HDSSB-ovci. U DIP su stigli uz narodnim nošnjama i pjevajući slavonske pjesme.

Šef stranke Vladimir Šišljagić je pri predaji lista kazao kako na njima nije sin Branimira Glavaša. Ujedno je dodao kako očekuju bolje rezultate od onih koje imaju prema dosadašnjim anketama. Podsjetimo, DIP kandidacijske liste zaprima do ponoći, a dosad ih još nije predala vladajuća stranka. Budući da se Ivo Sanader na posljednjim izborima s kandidacijskim listama pojavio pola sata prije ponoći, slično bi se s tom strankom moglo dogoditi i ovaj put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP je u nedjelju zaprimio ukupno 143 kandidacijske liste od čega ih je 138 stranačkih i pet neovisnih lista. 92 su samostalne i 46 ih je koalicijskih. Za XII. izbornu jedinicu predano je čak 36 kandidacijskih lista.

DIP mora u roku do 48 sati, najkasnije do 16. studenog u ponoć, odlučiti koje su izborne liste pravovaljane, a zatim uputiti javnim glasilima obavijest biračima za koje će kandidacijske liste moći glasati. Tada i službeno počinje izborna kampanja, koja će trajati do petka, 2. prosinca. U subotu 3. prosinca nastupit će izborna šutnja, da bi se u nedjelju u 7 sati ujutro otvorila birališta diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo