Milanović: Pozvati MMF bila bi kapitulacija

Šef Kukuriku koalicije Zoran Milanović najavio je da će, ako dođe na vlast, posegnuti za nekim rezovima, koje, kako je rekao, ne bi nazvao bolnima.

15.11.2011.
23:07
VOYO logo

Na jedno od prvih pitanje voditelja središnjeg Dnevnika HRT-a Ivana Jabuke, je li spreman postati predsjednikom Vlade, Zoran Milanović je odgovorio kako je "spreman sam pred sobom", ali da ne zna što ga čeka.

"To je duboko i nepoznato more; dok zaplovite, ne znate", rekao je. Kako je u nastavku objasnio, to nepoznato su javne financije u koje će imati potpuni uvid tek ako postane premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezbolni rezovi

Na pitanje kao misli štedjeti ako dođe na vlast, Milanović je odgovorio da će se "pokrivati onim što ima". Rekao je da će vjerojatno biti rezova, ali da ih on ne bi nazivao bolnima.

Na pitanje o tome što misli bi li u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji Hrvatskoj od pomoći bio Međunarodni monetarni fond, Milanović je kazao da MMF nije nikakva baba roga, ali niti naša potreba. 'To bi bila čista kapitulacija, za to ne idemo na izbore. MMF može pozvati svatko.', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Čačićevoj najavi da bi autoceste mogli dati u koncesiju, izvjesni budući premijer rekao je: 'Autoceste će ostati u hrvatskim rukama, ali jedno od mogućih rješenja je da se u priču uključe mirovinski fondovi, koji drže ogroman dio hrvatskog javnog duga'. Dodao je, ipak, da su to zasad samo razmišljanja.

'Ja nikome nisam šef'

Šef SDP-a ponovio je svoje stajalište kako on ne bi tolerirao ponašanje varaždinskog gradonačelnikaGorana Habuša, koji je prije nekoliko dana u pijanom stanju izazvao prometnu nesreću. Što se tiče eventualnih sankcija, Mlanović kaže da je "lopta bila na strani HNS-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam već ranije, to ne odobravam i ako budem premijer neću to neću tolerirati. Ove kompromise u tom slučaju neću raditi, to je poruka svima: partnerima, najbližim suradnicima i meni samom", rekao je Milanović.

Nije želio odgovoriti treba li Habuš ostati gradonačelnik."Na to pitanje ne mogu odgovoriti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimir ČačićZoran Milanović nije želio komentirati niti današnje Kosoričine napade na njega u kojima je ustvrdila da je šef koalicije zapravo

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo