poruka iz pazina / Milanović potvrdio: 'Lozančić će biti moj savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu'

Milanović je gostovao na saboru kojim je IDS obilježio 30. obljetnicu osnivanja stranke

15.2.2020.
13:58
VOYO logo

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović nekoliko dana uoči inauguracije u Pazinu je gostovao na saboru kojim je IDS obilježio 30. obljetnicu osnivanja stranke.

Novinari su Milanovića pitali što misli o slučaju Dragana Lozančića koji je posljednjih dana ponovno aktualna tema s obzirom na to da je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) rekao u petak da je od Državnog odvjetništva RH dobio odgovor kako nema osnovane sumnje vezano za optužbe hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović protiv bivšeg šefa SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je Lozančića u jednom od televizijskih sučeljavanja prozvala da "nije poštivao dogovor koji smo imali, da se odradi jedan posao koji je bio iznimno bitan za RH, već je zavlačio mjesecima", opravdavajući time njegovu smjenu.

"Saborski odbor nema istražne ovlasti po tom pitanju. To je bila kampanja i tijekom kampanje se kaže svašta što ne bi trebalo. Mislim da su neke stvari bile visoko intonirane", kazao je Milanović, prenosi Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje bi li u tom slučaju trebao reagirati DORH, kazao je da ne vodi DORH te da nema utjecaj na to.

Kazao je i da predsjednica ima pravo zajedno s Vladom smijeniti i imenovati ravnatelja SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrazloženje je bilo neobično i to je za mene sve. Politika ide dalje, stranke se nadmeću. To je bila utakmica i Lozančić je smijenjen. Vlada ga je angažirala opet i sada smo tu gdje jesmo", kazao je.

Milanović je potvrdio i da će Lozančić biti njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo