'SRBIJA JE PREVARENA LJUBAVNICA' / Milanović poslao poruku Srbima i Vučiću koja im se neće svidjeti: 'Situacija u Ukrajini početak je kraja rusko-srpske romanse'

Srbija da bi došla na Zapad, gdje je po mom mišljenju dobrodošla, neke stvari se moraju promijeniti, tvrdi Milanović

1.2.2023.
13:20
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović sastao se danas u svom uredu sa slovenskom predsjednicom Natašom Pirc Musar. Istaknuo je da su odnosi Hrvatske i Slovenije bolji nego što su bili prije nekoliko godina te zahvalio na podršci prilikom pristupanja Schengenu. Govorio je o ratu u Ukrajini, Vučiću, Dodiku, ali i o slučaju zapošljavanja preko veze koji je jučer pobudio interes javnosti.

Na komentar novinarke da se oporba ograđuje od Milanovićeve izjave o Kosovu te općenito reakcije političara na ovu temu, Milanović je rekao da se s Vučićem nije čuo telefonski i da su zadnji put razgovarali u jesen 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali dobro je da je shvatio da dobro mora proučiti moju izjavu prvo. Moja poruka Srbiji, kojoj ne želim pakostiti, Kosovo je odavno prestala biti unutarnja stvar Srbije. Medijima u Srbiji želim poručiti: bez oduševljenja, molim. Neka se ugledaju na Vučića i neka točno vide što sam rekao. A mogao sam reći i drugačije: Srbija je ostala bez Kosova ili Kosovo je Srbiji oduzeto. Ja sam pravnik, ali sam prije svega političar demokratske države."

Image
'HODAM NA SVOJ NAČIN' /

Novinari pitali Milanovića o Ukrajini i Rusiji, on im ispričao poslovicu o postolaru i cipelama: 'Nisam najbolji primjer ili maneken...'

Image
'HODAM NA SVOJ NAČIN' /

Novinari pitali Milanovića o Ukrajini i Rusiji, on im ispričao poslovicu o postolaru i cipelama: 'Nisam najbolji primjer ili maneken...'

"Da, Srbija je ostala bez Kosova, nije ga dala dobrovoljno, izgubila ga je u ratu. Koristim uvijek priliku uvjeriti ljude da priznaju Kosovo. A Srbija, i zato sam i govorio o tome, da bi Srbija došla na Zapad, gdje je po mom mišljenju dobrodošla, neke stvari se moraju promijeniti. Ovo ne govorim iz pozicije sile. Činjenica je da je situacija u Ukrajini početak kraja rusko-srpske romanse u kojoj će Srbija shvatiti da je prevarena ljubavnica. Rusiji primjer Kosova strši kao šiljak pred okom. Srbi moraju shvatiti da Rusima smetaju i da su poslužili Rusiji u jednom periodu da provede svoje naume protivne međunarodnom pravu i to je sva bit poruke. Srbija će morati na neki način priznati Kosovo - to im se sad neće dopasti", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje su svi programi za Kosovo američki, a ne briselski. Ali podržavam, američki plan za Kosovo je dobar. Dakle, bez oduševljenja, molim", zaključio je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo