nakon javnog opiranja / Milanović popustio, pa se COVID potvrde povjeravaju i na Pantovčaku, no i dalje kaže: 'Zakon je neustavan'

Da je zakon neustavan, misli i MOST-ov Miro Bulj

29.12.2021.
21:15
VOYO logo

Iako je prijetio vojskom pa i psima - predsjednik Milanović ipak je popustio. Nakon izmjene Zakona, koji je i on potpisao, COVID potvrde provjeravaju se i na Pantovčaku. No nije predsjednik Republike bio jedini koji se tome javno opirao. COVID potvrdama davno su rekla ''ne'' i trojica gradonačelnika.

„Nećeš mi slati svoje janjičare da mi šalju gore inspekcije. A ne mogu ni proći", kazao je Milanović.

Janjičari nisu došli, ali bez covid potvrde se više ne može kod predsjednika Republike. Provjeravaju je pripadnici Počasno zaštitne bojne, i to kako iz Ureda tvrde - još i prije izmjene Zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi su cijepljeni gore, osim dvoje troje ljudi, mi se ponašamo razumno, organizirano. Ali da će mi doći inspekcija s Trga žrtava fašizma – neće doći. Ne mogu ući unutra. Vojska provjerava na ulazu, a vojskom ne upravlja Plenković ni njegovi inspektori'', izjavio je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Iz Ureda kažu, nema potrebe za inspekcijom, cijepljeno je 93 % zaposlenika, a da se potvrde provjeravaju, mediji će se uvjeriti prvom prilikom kada budu pozvani na javno događanje.

Image
i opet sudar Titana /

Milanović najavljuje da ima vojsku za spriječiti inspekciju COVID potvrda, optužuje Plenkovića i za DORH, Rafale...

Image
i opet sudar Titana /

Milanović najavljuje da ima vojsku za spriječiti inspekciju COVID potvrda, optužuje Plenkovića i za DORH, Rafale...

''Morat će mi vjerovati na riječ, odnosno neka netko prijavi ako vidi da nekoga puštamo. Tvrdim da je zakon neustavan, da je donesen na neustavan način i to će se vjerojatno uskoro razriješiti na referendumu, e to je druga priča'', rekao je Milanović.

Da je zakon neustavan, misli i MOST-ov Miro Bulj koji istu priču vodi otpočetka. U Sinju se covid potvrde i dalje ne provjeravaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Terenski inspektori su sad objesili i pendrek i naravno da će oni vjerojatno dolaziti i raditi. Na meni je da osiguram ono što me je narod pitao da svima osiguram uslugu za koju su me birali. Svaki građanin, ja neću dijeliti građane'', izjavio je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja.

Isto su najavljivali i gradonačelnici Primoštena i Čabra. U početku oštro protiv COVID potvrda - kasnije su ipak popustili. U Čabru je prošli tjedan bila i inspekcija.

Otpočetka godine do Božića sanitarni inspektori Državnog inspektorata proveli su 6380 nadzora, gotovo jednako kao i turistički. Od početka primjene Zakona o zaštiti pučanstva do danas, policija je ispisala 1506 novčanih kazni i 2736 upozorenja za nenošenje maske. Koliko su točno primjena covid potvrda provjerili od izmjene Zakona - ne otkrivaju.

''Jedini cilj je ne da nekoga gnjavimo, ne da nekome limitiramo slobode, nego upravo obrnuto da mu omogućimo da normalno funkcionira. Ja mogu pozdraviti odluku da se gledaju covid potvrde na ulazu u Ured predsjednika'', rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.  

Tako se sada - barem kako tvrdi Miro Bulj - potvrde ne provjeravaju samo u njegovu gradu. Prijeti mu kazna do 50 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo