MILANOVIĆ PONOVNO U KLINČU S PLENKOVIĆEM: / 'Ja sam puno stabilniji od njega. Ja ne nasrćem fizički na ljude, ne urlam na njih'

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Predsjednik Republike ponovno je prokomentirao dio afere Janaf koji se tiče njegova posjeta klubu Dragana Kovačevića te se osvrnuo na reakcije premijera Plenkovića u proteklih nekoliko dana

28.9.2020.
13:22
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je boravio u Donjem Miholjcu te je sudjelovao na sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada. No, čak i s tim povodom dolaska, nije mogao izbjeći pitanja medija oko afere Janaf. Najprije se osvrnuo na svoj verbalni obračun s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Ja se jesam ispričao, on je mogao biti ironičan, moj način nije bio uvredljiv, nisam nikoga nazvao bijesnim, nisam na nikoga tjelesno nasrnuo u Saboru i govorio im svakakve riječi. Ja sam puno stabilniji od njega", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ SE 'ISPRIČAO': /

Ima tu svega - lisica i vampirskih šišmiša... I još par neugodnih 'sitnica' za Plenkovića

Image
MILANOVIĆ SE 'ISPRIČAO': /

Ima tu svega - lisica i vampirskih šišmiša... I još par neugodnih 'sitnica' za Plenkovića

Ne bih više nikad tamo otišao

Ponovio je kako je dvaput bio u kontroverznom klubu Dragana Kovačevića, "u vrlo uskom društvu" te dodao kako "ne bih tamo više nikad otišao". "Nisam se ja tamo skupljao na Martinju, pogotovo ne nakon što sam izabran. Došla riba iz Splita, nitko je nije htio kupiti, pa smo mi pojeli višak", rekao je Milanović.

Dodao je kako bi se trojici ministara koji su također bili gosti kluba, netko trebao ispričati, "jer su namagarčeni". Taj netko je, po Milanovićevu sudu, premijer Plenković. "Mora postojati elementarna razina povjerenja, imamo predsjednika Vlade koji ne zna ništa. Važno je kako se ovakve situacije tretiraju u Njemačkoj, to je valjda država koja bi se trebala ugledati na Hrvatsku po tom pitanju, jer u Hrvatskoj nitko ništa ne zna. Masa ljudi je u lockdownu putovala, a vi pitate mene kao predsjednika države zašto nisam ostao doma. Nisam i ne bih nikad ostao doma", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pazim s kim razgovaram'

Osvrnuo se i na kritike kako neke stvari o aferi Janaf nije trebao izreći, pogotovo ne svojim prepoznatljivim tonom. "Neka mi prestanu pričati o stilu, ja na ljude ne nasrćem fizički, ne psujem, ne urlam na njih. Znam biti grub, ali ta razina bahatosti i arogancije nije moje područje", rekao je predsjednik, ponovno aludirajući na Plenkovića te dodao: "Ja pazim s kim razgovaram, sigurno nisam razgovarao ni s kim o nečemu što bi moglo kompromitirati mene. Ako jesam, onda sam ništarija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo