Milanović pokazao da ima mu*a!

Premijer je svojom izjavom pokazao da ima grande cojones i da ne namjerava podilaziti građanima. Respect.

11.2.2012.
11:31
VOYO logo

"Pao je snijeg, hladno je", izjavio je premijer Zoran Milanović komentirajući mećave koje su pogodile Hrvatsku, osobito Dalmaciju i mora se reći da čovjek ima muda. Jer, u situaciji u kojoj pola Splita želi linčovati ili bar traži ostavku gradonačelnika Željka Keruma zbog kaosa u drugom najvećem hrvatskom gradu, reći da je, eto, hladno i da pada snijeg, treba imati muda pa dati takvu ocjenu. Nije doduše, da se ne slažem s premijerom da od "šarlatanskog" (njegov izraz) poziranja pred fotoaparatima i kamerama kakvog smo se nagledali preteklih godina nema nikakve koristi, ali pokazati malo više sućuti i brige za one koji su se našli u ozbiljnim problemima, ne bi bilo loše. S druge strane, dobro je da premijeru ne nedostaje dotičnog gore spomenutog organa, jer će mu uz njegovog koalicijskog partnera itekako trebati. Još samo da ih pokaže.

A što reći o Kerumu? Sve je sam rekao, nema se puno toga dodati, osim da građani Hrvatske shvate koga su izabrali tek kad ih taj pokrade, očigledno prevari ili im se nasmije u lice kad tresnu na ledu. Ili sve zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borite se protiv zlih kompanija? Hmmm...

Zanimljivo je kako je ACTA-u, međunarodni trgovinski sporazum za borbu protiv krivotvorenja i kršenja autorskih prava koji je kontroverzan i zbog tajnovitog načina na koji ga se "gura", a o kojem Vlada još nema formiran službeni stav, u Hrvatskoj podržao jedino Ivo Josipović, predsjednik i sam financijski zainteresiran da se autorska prava štite svim sredstvima. Pa i po cijenu nekih dostignutih sloboda. Daleko od toga da bih zagovarao kršenje autorskih prava, na kraju od svoga autorstva živim, ali svaka regulacija interneta i sloboda koje na njemu vladaju itekako zaslužuje ozbiljnu i široku javnu raspravu, a ne dogovor moćnika i interesnih lobija iza zatvorenih vrata. Interesnih lobija zbog kojih primjerice jedan CD košta 120 kuna. 12 kuna po pjesmi u prosjeku. Pa računajmo. Možda nisu samo korisnici ti koji bi trebali promijeniti način razmišljanja i ponašanja? Usput, baš bi me zanimao sadržaj iPoda i laptopa predsjednikove kćeri...

SAD su odustale od donošenja sličnog zakona u predloženom obliku, a ratifikaciju ACTA-e odbile su Poljska, Češka i Slovačka, dok je Njemačka objavila da ratifikaciju odgađa jer cijelu stvar treba "pomnije proučiti". Josipovićevu su predsjedničku internetsku stranicu zbog njegovog istupa napali hakeri pobornici grupe Anonymous, a baš ćemo vidjeti hoće li pasti i rejting najpopularnijeg hrvatskog političara. Nadam se da hoće bar malo, čisto da se sjeti čije interese kao predsjednik treba čuvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još samo crtica za one koji se spremaju na prosvjed protiv ACTA-e: kupili ste Guy Fawkes masku (simbol Anonymousa) i spremni ste za borbu protiv zlih korporacija? Pogrešno. Povećali ste profit megakompanije Time Warner (koji je u 2010. iznosio 28 milijardi dolara), jer ona kao vlasnik Warner Brosa polaže autorska prava na taj lik. Ironično, zar ne? Zapravo, ironično koliko i činjenica da je simbol anarhističke borbe protiv velikih organizacija postao tip koji se borio za uspostavu teokratske katoličke vlasti u Engleskoj. (Alternativa? Napravite masku sami)

Izrečena prva kazna protiv HDZ-a

I dok je na Županijskom sudu u Zagrebu prihvaćena optužnica protiv HDZ-a zbog crnih fondova, odnosno afere Fimi Media, donedavno vladajućoj nam stranci već je izrečena prva kazna zbog kršenja propisa. Neispunjavanje građanske dužnosti koju ima i svaka pravna osoba, a koja treba pokazati solidarnost i brigu za sugrađane tijekom neprilika, Hrvatsku demokratsku zajednicu koštat će, kako se čini, 2.500 kuna, plus 500 odgovornoj osobi. Jest da je riječ o kazni koju je komunalni redar izrekao lokalnom HDZ-u u Požegi zbog neočišćenog snijega ispred sjedišta stranke u tom gradu, ali odnekud se mora početi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču