Milanović: Organizator prosvjeda je HDZ!

'Vlada je u slobodnom padu. Očajnički se, neodgovorno i bez obzira na cijenu pokušavaju održati u sedlu što je moguće duže.

2.3.2011.
12:18
VOYO logo

Prosvjedi polako postaju hrvatska svakodnevnica, a hrvatska politička elita, nenavikla na aktivizam građana, tek pokušava pronaći odgovor na ovaj novi društveni moment. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra da se na demonstracijama građana koji se okupljaju preko Facebooka čuje se ono što ''SDP uglavnom govori i na što upozorava već mjesecima''.

''Organizator ovih prosvjeda je, koliko god to paradoksalno zvučalo, HDZ. Tužba protiv glasnogovornika Vlade koji samo govori ono što mu predsjednica Vlade naredi ne bi imala previše smisla. Tražit ćemo očitovanje predsjednice HDZ-a i Vlade jer je njezin posrednik izrekao nevjerojatne optužbe bez ikakvih dokaza. Usto policija ga je izričito demantirala. Riječ je očito i o obračunu unutar Vlade'', smatra Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i da su građani nezadovoljni i frustrirani, te smatra da je, dok Vlada svojim postupcima, propustima i izjavama dodatno dolijeva ulje na vatru, moguće očekivati svakakve reakcije.

''SDP razumije i podržava pravo na okupljanje i mirne prosvjede, koji postoje i bez SDP-ove podrške jer tako piše u hrvatskom Ustavu. Naš zadatak je da djelujemo aktivno i glasno, kao i do sada, kroz hrvatske institucije i u medijima. Građanima su te institucije i mediji zatvoreni te je logično da u trenucima nezadovoljstva i ljutnje biraju i ulicu'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vlada je u slobodnom padu. Realno je, poznajući ovu Vladu i njezinu predsjednicu, da se očajnički, neodgovorno i bez obzira na cijenu pokuša održati u sedlu što je moguće duže. Zajahali su konja, mamuzaju ga do iznemoglosti, a uzde su im odavno ispale iz ruku'', zaključio je šef najveće oporbene stranke za Novi list.

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103020009006 arti-201103010938006 arti-201103010217006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo