OKRŠAJ S VLADOM / Milanović opet napao hrvatsko 'NE' oko rezolucije o Gazi: 'Da me sutra proglase antisemitom? Samo dođi!'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Istaknuo je da nikada nije obvezivao Hrvatsku glasom 'kao što to Plenković radi'. ''Način na koji hrvatska misija i njezin predstavnik, koji očito sluša samo Plenkovića, legitimirao Hrvatsku, nije dobro, zbog načina na koji je odluka donesena bez konzultacija predsjednika Republike', komentirao je. U svom predavanju osvrnuo se i na umjetnu inteligenciju i rekao 'da treba biti oprezan da ne preuzme dominaciju ili da ne izazove rat'

3.11.2023.
15:45
Zvonimir Barisin/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je dao izjavu za medije tijekom prisustvovanja svečanoj sjednici povodom 63. obljetnice riječkog Tehničkog fakulteta.

Milanović je studentima održao predavanje o globalno političkom okruženju i izazovima za Hrvatsku, spominjao je i umjetnu inteligenciju, a bio je i u društvu uprave riječkog Ekonomskog fakulteta. "Treba biti jako oprezan, da ne preuzme čovjekovu dominaciju nad stvarima i događajima ili izazove rat. Svi govorimo o tome, a toga se treba plašiti. O umjetnoj inteligenciji treba ozbiljan razgovor i ozbiljan odnos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i teme o izjavama gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, za koje tvrdi da su malo pretjerani. Osvrnuo se i na zastavu HOS-a.

Image
Uoči Kolone sjećanja /

Grbin o Penavi i HOS-ovcima: 'On si je zamislio da je Vukovar'; Raspudić: 'Svako slovo je ravnopravno i dobrodošlo'

Image
Uoči Kolone sjećanja /

Grbin o Penavi i HOS-ovcima: 'On si je zamislio da je Vukovar'; Raspudić: 'Svako slovo je ravnopravno i dobrodošlo'

"Znam s kim ima problem. HOS-ova je zastava svake godine tamo. HOS je bio u Vukovaru – kasnije ih je Tuđman zabranio jer su mu skoro došli glave. Ne oni, koji su branili Vukovar, nego neki drugi. Bilo je tu dosta prevratničkih ambicija", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je riječi i o izglasavanju rezolucije UN-a. Smatra da je Hrvatska trebala biti suzdržana.

"Nema dogmi. Ni Palestina ni Izrael ni Washington ni Moskva… Sve, osim nekih temeljnih ljudskih vrijednosti oko kojih bismo se trebali složiti, je tema za razgovor, a ne kako je jučer rekao predsjednik Vlade zašto to preispitujemo. Preispitujemo. Zato jer smo u takvom društvu. Nema diktature", istaknuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da nikada nije obvezivao Hrvatsku glasom 'kao što to Plenković radi'. "Način na koji hrvatska misija i njezin predstavnik, koji očito sluša samo Plenkovića, legitimirao Hrvatsku – nije dobro, zbog načina na koji je odluka donesena bez konzultacija predsjednika Republike", komentirao je.

Milanović vjeruje da i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković o Palestini ima isto mišljenje kao i on. "Bez rješenja palestinske države nema rješenja i o tome se ne smije šutjeti. Posebno Hrvati koji su prošli rat… Ali da će me itko moralno ucjenjivati i sutra proglasiti antisemitom, samo dođi", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović o Bliskom istoku: 'Nemamo komplekse i neću šutjeti. Tamo nema nevinih, a izraelski ambasador lupeta'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo