MILANOVIĆ ODGOVORIO NA KRITIKE IZ BEOGRADA: / 'Ako im nije po volji, žao mi je. Ovo je naša zemlja i bit će onakva kako se dogovorimo'

Image
Foto: Pixsell

Zoran Milanović se uoči 305. Sinjske alke prisjetio običaja iz tog kraja te se osvrnuo na komentare iz Srbije o Borisu Miloševiću te na svoju suradnju s Vladom

9.8.2020.
18:12
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je uoči početka 305. Sinjske alke bio na Vojvodinom prijemu u Alkarskim dvorima. Podsjetio je kako je njegova Vlada financirala izgradnju Alkarskih dvora, a prisjetio se i tradicije sinjskoga kraja iz kojeg dolazi.

"To je financirano u mandatu moje Vlade, bio je to luksuzan projekt, ali za Alku se uvijek davalo i više nego što se imalo. Kad sam bio dijete arambaše se nisu jele ljeti, to je zimska hrana. U zadnjih 20 godina jedu se i ljeti. Jeo sam ih nakon Oluje, još se oporavljam, u pozitivnom smislu riječi", rekao je Milanović za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POČELA 305. SINJSKA ALKA: /

17 alkara bori se za titulu slavodobitnika pred pet puta manje gledatelja no inače

Image
POČELA 305. SINJSKA ALKA: /

17 alkara bori se za titulu slavodobitnika pred pet puta manje gledatelja no inače

Istaknuo je da nije pratio što se pričalo o dolasku SDSS-ovog potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin na obljetnicu Oluje. "Žao mi je ako su to rekli, nisam pratio što su govorili. To je naša stvar u Hrvatskoj. Ako im nije po volji, žao mi je. Mi smo dali sve od sebe i više od toga. Nema nikakvih međunarodnih sudionika pomirbe, ovo je naša zemlja i bit će onakva kako se dogovorimo, a dogovaramo se dobro", poručio je.

Predsjednik je dodao kako je u političkoj hijerarhiji Vlada važnija od njega te se osvrnuo na suradnju s Andrejem Plenkovićem, koji je u početku zazivao "tvrdu kohabitaciju". "Znam to jer sam bio predsjednik Vlade. Vlada drži unutarnju i vanjsku politiku, a Predsjednik je tu da pomogne. Suradnja s Vladom je korektna, nikad neće biti savršeno. Mi smo bili različite političke opcije, pitanje je koliko različite, a s Vladom imam područja u kojima moramo surađivati. Bit će to ok, ja se nadam", zaključio je predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo