Milanović: Objavljeni program oporbe je izmišljen

'Podjele neće proći, budemo li djelili ljude, podilazili njihovim strahovima i predrasudama, ništa nećemo postići.

10.9.2011.
19:09
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na tematsko-izvještajnoj konvenciji primorsko-goranskog SDP-a rekao kako će ovi izbori biti više nego ikad dosad izbori za ljudsko povjerenje i ljudsku vjeru jer su svi stranački programi slični i svi će obećavati isto.

''Pred građanima je izbor između moderne, odgovorne i sposobne vlasti ili će birati nešto drugo'', poručio je Milanović posebno naglašavajući da ne pristaju na podjelu na crvenu i Hrvatsku nekih drugih boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Koju drugu, crnu, plavu, podjele neće proći, budemo li djelili ljude, podilazili njihovim strahovima i predrasudama, ništa nećemo postići. Društva, ekonomije i politike koja ne dijele ljude su najotpornnije na krizu'', zaključio je ističući da je program SDP-a i Saveza za promjene u kojemu stranke imaju isti svjetonazor i nisu se slučajno našle otvoreni dijalog s građanima apostrofirajući branitelje kao skupinu s kojom žele izravan dijalog i naglašavajući da Crkva nikada SDP-u nije bila neprijatelj iako su drugi inzistirali na tome.

''Naš program nije 'čarobni štapić', ljudima treba reći istinu jer im je dosta varalica, istinu koja je neugodna i koju ljudi nisu uvijek spremni čuti, ali to je izazov i teret politike'', kazao je čelnik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kukuriku koalicija je kolacija za promjene, to je jaki i moćni savez koji simbolizira nadu i novu zoru'', zaključio je Milanović.

U svom petnaestminutnom obraćanju stranačkim kolegama i partnerima iz Koalicije među kojima su bili i Vesna Pusić, Silvano Hrelja i Dorotea Pešić Bukovac, Milanović se osvrnuo i na dosadašnju EU kampanju nazvavši je ''antipropagandom'' EU-a i njenih vrijednosti zamjerajući aktualnoj Vladi da čini sve kako bi kompromitirala referendum i istodobno najavljujući da će Kukuriku koalicija odraditi taj posao i objasniti ljudima što je EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za objavljeni program Kukuriku koalicije u medijima kazao je da je izmišljen i najavio da će Savez za promjene tek objaviti program.

Vezani članak:

arti-201109080132006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo